default-image

"Αλήθειες και ψέματα για τις ελλείψεις των φαρμάκων"

Κρήτη
"Αλήθειες και ψέματα για τις ελλείψεις των φαρμάκων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί «τεράστιο πρόβλημα στο χώρο του φαρμάκου, με τις ελλείψεις που υπάρχουν» και με την Πολιτεία να «φέρει αποκλειστικά  την ευθύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου.

«Παρ' όλα αυτά», συνεχίζει ο ΦΣΗ, «με τη βοήθεια γνωστών δημοσιογραφικών κέντρων, κατηγορεί για άλλη μία φορά τους φαρμακοποιούς ως υπεύθυνους των ελλείψεων.

Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε πού οφείλονται οι ελλείψεις, αφού πρώτα σας βεβαιώσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται στους φαρμακοποιούς και που θα έπρεπε να το είχε κάνει εδώ και αρκετό διάστημα.

Οι ελλείψεις στο χώρο του φαρμακείου μπορεί να οφείλονται:

1.      Σε έλλειψη κάποιου συστατικού του φαρμάκου.

2.      Σε προβλήματα εισαγωγής.

3.      Στις παράλληλες εξαγωγές, όπου φάρμακα που προορίζονται για τους Έλληνες ασθενείς εξάγονται στο εξωτερικό για να κερδίσουν κάποιοι επιτήδειοι και που σε αυτούς δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι "καλοί φαρμακοποιοί". Η Πολιτεία και σε αυτή την περίπτωση "ποιεί την νήσσαν" χωρίς ουσιαστική παρέμβαση και τιμωρία των ενόχων

4.      Στο ότι οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα οι μεγάλες εταιρείες να καλύπτουν πρώτα τις ανάγκες στις χώρες που οι τιμές είναι μεγαλύτερες και ό,τι περισσέψει να το στέλνουν στην Ελλάδα. Αυτοί είναι και οι λόγοι των μεγάλων ελλείψεων, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, καθώς επίσης και ότι πολλές εταιρείες σιγά-σιγά φεύγουν από την Ελλάδα. Εάν συνυπολογίσουμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες το διάστημα από 15 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου παραμένουν κλειστές, πιστεύουμε ότι όλοι μπορείτε να καταλάβετε ποιοι ευθύνονται για τις ελλείψεις.

Θέλουμε για άλλη μία φορά να τονίσουμε ότι, σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες φαρμακοποιοί σηκώνουν, για άλλη μία φορά, το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης του Έλληνα ασφαλισμένου, η Πολιτεία αντί να κατηγορεί τους φαρμακοποιούς ας λάβει τα αναγκαία μέτρα και να μην ταλαιπωρεί τον Έλληνα ασθενή, στερώντας του "το κοινωνικό αγαθό" που λέγεται φάρμακο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News