default-image

Δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

Κρήτη
Δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει τις επόμενες ημέρες στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί:

* Για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 6-8 μ.μ., στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων (Δημοτικός Κήπος), εκδήλωση-δράση με θέμα "Ανακαλύπτω τους μεγάλους ζωγράφους", μια γνωριμία με τον κόσμο της ζωγραφικής και τις τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων, με εμψυχωτές τους Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Άννα Πανηγυράκη, για παιδιά από 7 έως 13 ετών (ελεύθερη είσοδος).

* Για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 5:30-7:30 το απόγευμα, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, μαθήματα σκακιού για παιδιά ηλικίας 5-14 ετών (με προεγγραφή).

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα και θα διδαχτούν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (ΣΑΧ), που είναι ο εμψυχωτής της εκδήλωσης.

* Για την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 10 π.μ.-4μ.μ., στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, δράση/εκδήλωση με τίτλο "Η μαμά μου προσπαθεί να μου καταστρέψει τη ζωή".

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα διαβαστεί το βιβλίο της Κέιτ Φάιφερ από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" και καταγραφούν τα βιώματα των συμμετεχόντων. Εμψυχώτρια της δράσης, που είναι για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, είναι η Χαρά Μαρκουλάκη.

* Για το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων (Δημοτικός Κήπος), δράση/εκδήλωση με τίτλο "Περπατώ και γνωρίζω, ψάχνω και θυμάμαι!". Τι ασχολίες είχαν οι προπαππούδες και οι προγιαγιάδες των μικρών φίλων της Βιβλιοθήκης;

Τι έτρωγαν, τι φορούσαν και πώς γλεντούσαν; Μια αναδρομή στα παλιά Χανιά. Εμψυχωτής της δράσης, που είναι για παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω, είναι ο Σταμάτης Αποστολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News