default-image

Αισιόδοξος ο Μουν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Αισιόδοξος ο Μουν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια δεσμευτική και ισχυρή συμφωνία μέχρι το 2015 για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας ότι το θέμα αποτελεί μια από τις προτεραιότητές του.

«Τον προηγούμενο μήνα στην Ντόχα διατηρήσαμε σε καλό δρόμο τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα. Είναι μια προτεραιότητα για εμένα και την επόμενη χρονιά πρόκειται να καλέσω τους ηγέτες όλου του κόσμου ξεχωριστά και συλλογικά να κινητοποιήσουν την απαραίτητη πολιτική βούληση ώστε να υιοθετηθεί μέχρι το 2015 ένα εργαλείο ισχυρό, ολοκληρωμένο και δεσμευτικό όσον αφορά την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Μπαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η συμφωνία της Ντόχα, η οποία υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2012 έπειτα από 12 ημέρες διαπραγματεύσεων, δεσμεύει την Ε.Ε., την Αυστραλία και περίπου 10 ακόμη χώρες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων, που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μέχρι το 2020. Όμως οι χώρες που δεσμεύτηκαν να το πράξουν δεν ευθύνονται παρά για το 15% των εκπομπών τέτοιων αερίων παγκοσμίως.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News