Ειδήσεις

Άναψε "φωτιές" το πόρισμα

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να έχουν παραδοθεί τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία με θύματα διασώστες του ΕΚΑΒ στις 12 του Δεκέμβρη στην εθνική οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Από τα πορίσματα που αποκάλυψε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" προκύπτει ότι στο τραγικό συμβάν είχαμε σύγκρουση με την πλαγιολίσθηση του μικρού επιβατηγού στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανατροπή του ασθενοφόρου και σχεδόν ταυτόχρονα με τη διαρροή βενζίνης, από το ανοιγμένο σε τρία σημεία μεταλλικό του ρεζερβουάρ, φωτιά.

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα τους εμπειρογνώμονες πως η τύχη για τους δύο διασώστες από την πρώτη στιγμή της πρόσκρουσης δεν ήταν με το μέρος τους.

Συγκλονιστική όμως είναι η έκκληση του πατέρα του Βαγγέλη Κελαράκη μέσω του Ράδιο 98,4  προς τους βουλευτές της Κρήτης και την Πολιτεία, που τους καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σταματήσουν οι θυσίες ανθρώπινων ζωών στο βωμό του ΒΟΑΚ.

Ο κ. Χρήστος Κελαράκης επισημαίνει ότι η Κρήτη, που τόσα πρόσφερε και προσφέρει, είναι τραγικό να χάνει τα παιδιά της, επισημαίνοντας και ο ίδιος το γεγονός ότι, αν υπήρχε διαχωριστική νησίδα, ίσως πολλά από τα τροχαία να μην ήταν θανατηφόρα.

«Να προσευχηθούμε όλοι να είμαι ο τελευταίος πατέρας. Έχασα το παλικάρι μου. Χάθηκε και ο Δημήτρης Βουρβαχάκης. Είναι κρίμα η Κρήτη να χάνει τέτοιους επιστήμονες», είπε.

.


**Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

Σχόλια