Ειδήσεις

Συνεδριάζει η προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η Προανακριτική Επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.  επιτροπή αναμένεται σήμερα σ' αυτή την πρώτη συνεδρίαση, να εκλέξει προεδρείο και να οργανώσει τη διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ).

Η 13μελής επιτροπή, που είναι προγραμματισμένο να παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου, συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και πρόεδρός της αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, εάν δε στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται. 


Πρακτικά δεν θα εκδίδονται, καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Ερωτηθείς αν είναι επαρκής ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού υπενθύμισε ότι για την υπόθεση Βατοπεδίου χρειάστηκαν 27 μέρες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται οτι μέλη της επιτροπής είναι:

?      από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας,

?      από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας,

?      από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας,

?      από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου,

?      από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος

?      από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης

?      από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Σχόλια