default-image

Παράνομα επτά πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ

Κρήτη
Παράνομα επτά πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση και έντονη κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Λότζια μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου που κρίνει παράνομα τα περισσότερα πάρκινγκ που λειτουργεί η ΔΕΠΤΑΗ, Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα πάρκινγκ δε διαθέτουν άδεια λειτουργίας.

«Το δικαστήριο αποφάνθηκε, και φυσικά η απόφαση είναι σεβαστή, για τα πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ. Όχι για όλα τα πάρκινγκ, γιατί κάποια διαθέτουν άδεια, αλλά για αυτά συγκεκριμένα που είναι στις παρυφές των τειχών, δηλαδή στην πλατεία Ελευθερίας, στη Βίγλα, στην πλατεία Κύπρου, κάτω από το Μαρτινέγκο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Γιώργος Παρασύρης.

Κατά τη δικαστική μάχη, η δημοτική Αρχή Ηρακλείου ισχυρίστηκε πως βάσει νόμου οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για τους κοινόχρηστους χώρους. Άρα δε χρειάζεται άδεια. Ο ισχυρισμός έπεσε στο κενό, αφού, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, η παραπάνω αρμοδιότητα δε δίνει στη δημοτική Αρχή πρακτικά το δικαίωμα να λειτουργεί τα επίμαχα 7 πάρκινγκ χωρίς άδεια. Σημειωτέον, για τα άλλα 5 πάρκινγκ που λειτουργεί επίσης η ΔΕΠΤΑΗ διαθέτει άδεια...

«Η δημοτική Αρχή και η ΔΕΠΤΑ στηρίζονται στο άρθρο 82 του Νόμου 3463, δηλαδή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο οποίος λέει ότι οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για τους κοινόχρηστους χώρους. Για τη στάθμευση, για την οργάνωση της κυκλοφορίας κ.τ.λ. Εμείς έχουμε επίσης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίνει τα πάρκινγκ» επισήμανε ο κ. Παρασύρης.

Ζητούν αναστολή

Μπροστά στον κίνδυνο να μπει "λουκέτο" στα πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ, η δημοτική Αρχή δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την αναστολή της επίμαχης απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου.

«Εμείς θα προσφύγουμε δικαστικά σε β' βαθμό. Θα ζητήσουμε αναστολή της απόφασης. Αυτή η αναστολή θα πάει στην Περιφέρεια. Και η Περιφέρεια θα αποφασίσει. Τον κίνδυνο του "λουκέτου" αντιμετωπίζουν 7 πάρκινγκ που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης, όπως αυτό της πλατείας Ελευθερίας, αλλά και το πάρκινγκ στην περιοχή της Βίγλας.

Για τη Βίγλα

Ειδικά για το τελευταίο, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ σημείωσε: «Το πάρκινγκ στη Βίγλα δεν είναι πάνω στα τείχη. Υπάρχει δικαστική απόφαση σχετική. Με είχε παραπέμψει αυτοδίκαια ο εισαγγελέας και αποδείξαμε, με βάση τα σχέδια που υπάρχουν, πως ο χώρος είναι κοινόχρηστος και δεν είναι πάνω στα τείχη. Στη δίκη τότε είχαμε αντίπαλο την Αρχαιολογία. Άλλωστε, στα τείχη υπάρχουν και αθλητικές εγκαταστάσεις. Να μην κρυβόμαστε. Να λέμε καθαρές κουβέντες. Εμείς, τα πάρκινγκ και η ΔΕΠΤΑΗ είμαστε δηλαδή το παραπάνω; Άλλωστε ο Δήμος έχει την ευθύνη των τειχών»...

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News