Ειδήσεις

Ορκωμοσία αλά Χόλιγουντ

Άρωμα από Χόλιγουντ και λαμπερούς αστέρες από το χώρο της μουσικής είχε, όπως αναμενόταν άλλωστε, η τελετή ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με τα βλέμματα να είναι καρφωμένα στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ, και στις ενδυματολογικές επιλογές της.

Πολλοί οι χοροί στους οποίους το προεδρικό ζεύγος επέδειξε το ταλέντο του, υπό τις μελωδίες του Στίβι Γουόντερ, της Αλίσια Κέις και της Τζένιφερ Χάντσον.

Η έναρξη της δεύτερης θητείας του 44oυ προέδρου των ΗΠΑ άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, τουλάχιστον όσον αφορά στο θέαμα.

Για την ιστορία πάντως να σημειωθεί ότι επίσημοι χοροί στα πλαίσια των τελετών ορκωμοσίας λαμβάνουν χώρα από το 1809, όταν ο Τζέιμς Μάντισον έβαλε την αρχή σε ένα ξενοδοχείο, ενώ το ρεκόρ κατέχει ο Μπιλ Κλίντον από το 1997, όταν έλαβε μέρος σε 14 επίσημους χορούς.

Και ο Ομπάμα όμως δεν πάει πίσω, καθώς ακολουθεί παρά πόδας με… 10!

Και βέβαια η συμμετοχή δεν είναι δωρεάν, καθώς τα εισιτήρια ξεκινούσαν από τα 60 δολάρια έκαστο!

Πλην των χορών το έθιμο ορίζει να λαμβάνει χώρα μια εντυπωσιακή παρέλαση την οποία φυσικά παρακολούθησε ο πρόεδρος με την οικογένειά του. Ο Ομπάμα, η Μισέλ και οι κόρες τους Σάσα και Μάλια, όχι απλά απόλαυσαν την παρέλαση, αλλά έσπευσαν να απαθανατίσουν το γεγονός και ειδικά το στιγμιότυπο με το φιλί που αντάλλαξαν οι γονείς τους. Άλλωστε κάποια μέρα αυτές οι φωτογραφίες θα είναι ιστορικές.

Στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, τη μεγαλύτερη της Ουάσινγκτον, πήραν μέρος πάνω από 8.000 άτομα, από μουσικοί, έως παιδιά και στρατιωτικοί και βεβαίως διάφορες μπάντες.    

Σχόλια