default-image

"Αδιανόητη" μια συμβιβαστική λύση στη Συρία, λέει η Σαουδική Αραβία

Κόσμος
"Αδιανόητη" μια συμβιβαστική λύση στη Συρία, λέει η Σαουδική Αραβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Σαούντ Αλ Φεϊζάλ, στο περιθώριο αραβικής συνόδου για την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ότι η έκταση της βίας την οποία έχει χρησιμοποιήσει το καθεστώς Άσαντ κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης κάνει την πιθανότητα εξεύρεσης μίας συμβιβαστικής λύσης "αδιανόητη". «Η Δαμασκός, μία πόλη με τεράστια ιστορία έχει κυριολεχτικά ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς», σημείωσε ο σαουδάραβας αξιωματούχος.

Και τονίζει «πώς μπορεί κανείς να συλλάβει την πιθανότητα μιας συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων με κάποιον ο οποίος κάνει κάτι τέτοιο στην ίδια του τη χώρα, στον ίδιο του το λαό, στην ίδια του την ιστορία;».

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον πλανήτη, πρωτοστατεί στην προσπάθεια απομόνωσης του καθεστώτος Άσαντ μέσα στον αραβικό κόσμο. Ο Άσαντ είναι σύμμαχος με τον κύριο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή, το σιιτικό Ιράν.

Σημειώνεται ότι στη σύνοδο για την οικονομική ανάπτυξη, δεν παρευρέθηκε κυβερνητική αντιπροσωπεία από την πλευρά της Συρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News