Ειδήσεις

Το μέλλον για την Google δεν περιλαμβάνει κωδικούς

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Google είναι από τις λίγες εταιρείες που σκέφτονται συνεχώς το μέλλον, καθώς και τρόπους που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ένας από αυτούς αφορά την ασφάλεια των λογαριασμών μας και έχει ως στόχο την κατάργηση των κωδικών πρόσβασης.


Το πρότζεκτ ονομάζεται YubiKey, και μετά από μια χρονιά γεμάτη από παραβιάσεις κωδικών σε διάφορα sites αλλά και την απώλεια λογαριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνδρομές αλλά και παιχνίδια, ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα της αναζήτησης ψάχνει τους τρόπους για να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα.Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα "κλειδί" με τη μορφή USB stick, που θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των κωδικών σας για όποιες σελίδες σάς ενδιαφέρει, μόνο με την τοποθέτησή του στον υπολογιστή σας. Προς το παρόν, το πρότζεκτ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, με άγνωστη την περίοδο κυκλοφορίας του. Όμως η Google σκέφτεται τρόπους να το εξελίξει, ώστε να γίνει πιο πρακτικό.


Όπως δήλωσε στο IEEE Security and Privacy Magazine ο Eric Grosse, αντιπρόεδρος της εταιρείας στο τμήμα ασφάλειας, «θα θέλαμε στο μέλλον να διαθέσουμε ένα smartphone ή μία "έξυπνη" συσκευή (σαν δακτυλίδι) στους καταναλωτές, μέσω της οποίας θα δίνεται η πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και σε υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσα από αυτόν με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, ακόμη και στις περιπτώσεις που ο χρήστης θα είναι εκτός σύνδεσης σε τηλεφωνικό δίκτυο».

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια