default-image

Εκατομμυριούχος υπάλληλη καθαριότητας

Life
Εκατομμυριούχος υπάλληλη καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γιου Γιουντζέν εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας στην πόλη Γιουζάν της Κίνας. Και όμως είναι εκατομμυριούχος. Ναι καλά ακούσατε!  

Διαθέτει μια επιχείρηση στον τομέα των ακινήτων, όμως εργάζεται στους δρόμους και δηλώνει ότι η δουλειά της την ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από την περιουσία της.

Η ίδια καθαρίζει την πόλη εδώ και δέκα χρόνια και σκοπός της είναι να δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά της. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την ιστορία της βλέποντάς την με τη στολή του οδοκαθαριστή, πόσω μάλλον όταν ο πλούτος της μετριέται σε γιουάν με πολλά μηδενικά.

Έτσι για να πάρετε μια ιδέα, μόνο πέρυσι πούλησε 21 σουίτες και πολυτελή σπίτια, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδά της. «Είμαι εργάτης. Δε θέλω να μιλάω για την περιουσία μου. Μένω στο σπίτι μου και η δουλειά μου δε με κάνει να νιώθω άβολα», δηλώνει η ίδια.

Οι συνάδελφοί της την εκτιμούν απεριόριστα για το εργατικό της πνεύμα και το χαμηλό προφίλ που κρατάει, άσχετα αν δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι παρά το ότι είναι πάμπλουτη συνεχίζει να κάνει αυτή τη δουλειά.

Όσο για το «γιατί» που σίγουρα έχετε και εσείς στην άκρη του μυαλού σας, η απάντηση είναι απλή. Σύμφωνα τουλάχιστον με τη Γιου Γιουντζέν.  Πρώτον της αρέσει η δουλειά. Και δεύτερον θέλει να διδάξει τα παιδιά της να δουλεύουν και να μη γίνουν τεμπέληδες, παρά το ότι έχουν διασφαλισμένο το μέλλον τους χάρη στην περιουσία της μητέρας τους.

Και όπως το συνοψίζει η ίδια, «οι άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν όσο ζουν, αλλιώς η ζωή δεν έχει νόημα...».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News