default-image

Προσευχή με… SMS

Life
Προσευχή με… SMS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγαλύτερη από τις ομάδες των Φραγκισκανών μοναχών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ προσφέρει μια πρωτότυπη διέξοδο σε όσους θέλουν να προσευχηθούν αλλά δεν έχουν χρόνο. Τη σύγχρονη τεχνολογία των έξυπνων κινητών...

Οι πιστοί πληκτρολογούν τη λέξη "προσευχή" και τη στέλνουν στο 306-44 δωρεάν. Οι μοναχοί απαντούν με ένα ευχαριστήριο μήνυμα και μια φόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι συντάσσουν με γραπτό μήνυμα την προσευχή τους και την ξαναστέλνουν πίσω.

Οι Φραγκισκανοί τις συγκεντρώνουν και μνημονεύουν στις προσευχές τους τούς πιστούς ή κάνουν την προσευχή που τους στάλθηκε με SMS.

Η πρωτοβουλία έχει ήδη αρχίσει να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 1 εκατομμύριο μηνύματα να καταφτάνουν καθημερινά και τους καλόγερους να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απήχηση.

Το τάγμα των Φραγκισκανών στις ΗΠΑ είναι από τα πλέον δραστήρια με έντονη φιλανθρωπική δράση ακόμα και εκτός της αμερικανικής ηπείρου, όπου άλλωστε σκοπεύουν να επεκτείνουν την … ηλεκτρονική προσευχή.

Ενθαρρυμένοι από την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στη σύγχρονη τεχνολογία μετά και την είσοδο του Πάπα Βενέδικτου XVI στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, σκοπεύουν να ανοίξουν σελίδα στο twitter για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν με αυτό τον τρόπο. Είτε από το γραφείο τους, είτε από το δρόμο, είτε από το σπίτι τους. Ό,τι ώρα και όποια μέρα και αν είναι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σελίδα του 85χρονου Ποντίφικα στο τουίτερ ακολουθούν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Βατικανού, 2,1 εκατομμύρια πιστοί μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας της, ενώ το Βατικανό σχεδιάζει να επεκτείνει τους ορίζοντες με άλλες γλώσσες… τιτιβίσματος από τα Λατινικά και τα Αραβικά έως τα Κινέζικα.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News