Ειδήσεις

Oι Σουηδοί "Sabaton" στην Ελλάδα

Μία από τις σημαντικότερες power-epic metal μπάντες, οι Σουηδοί "Sabaton", θα επισκεφτούν τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club). Μαζί τους θα είναι οι Ελβετοί folk-melodic death metallers "Eluveitie", ενώ τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Ούγγροι power metallers "Wisdom".

Oι "Sabaton" αντλούν έμπνευση για τους στίχους τους από μεγάλες, ιστορικές μάχες και μάλιστα στο προηγούμενο άλμπουμ τους, "Coat Of Arms", το ομώνυμο τραγούδι του αναφέρεται στην 28η Οκτωβρίου 1940 και το "όχι" του Μεταξά στους Ιταλούς!!!

Από το ξεκίνημα της καριέρας τους, οι Σουηδοί φρόντιζαν να μας προσφέρουν τραγούδια που είναι ύμνοι και προσφέρονται για ζωντανές εμφανίσεις, όπως το "Primo Victoria". Η εκτόξευση στην καριέρα τους ήρθε με το "Coat Of Arms" του 2010, το οποίο πήγε πολύ καλά στα charts πολλών χωρών, τους χάρισε ακόμα και δύο υποψηφιότητες για τα σουηδικά βραβεία Grammy, ενώ το video clip για το τραγούδι "Uprising" έχει μία από τις πιο ακριβές παραγωγές στην ιστορία των heavy metal clips και εμφανίζεται σ' αυτό ο σταρ του Xόλιγουντ Peter Stormare (γνωστός rocker και με εμφανίσεις σε πολλές ταινίες και σειρές όπως το "Prisonbreak"). Το "Carolus Rex", που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2012, είναι ο πιο επικός τους δίσκος και στιχουργικά πλέον δεν ασχολείται με τον αγαπημένο τους Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αποτελεί ένα concept άλμπουμ με θέμα τη Σουηδική Αυτοκρατορία (1561-1721).

Στο απόγειο λοιπόν της καριέρας τους και με τρία καινούργια μέλη πλέον στο σχήμα, oι "Sabaton" έρχονται στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό stage show που θα ζήλευαν πολλοί!!!

Η περιοδεία, υπό την ονομασία "Swedish Empire Tour", της οποίας το πρώτο σκέλος έχει ήδη ολοκληρωθεί, πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον σε sold out χώρους, με το κοινό να παραληρεί και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σχόλια