Ειδήσεις

Αισιόδοξες oι προβλέψεις για την Apple

Τα επίσημα νούμερα των πωλήσεων της Apple θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στην επίσημη παρουσίαση των τριμηνιαίων κερδών της εταιρείας. Με δεδομένη τη μείωση στις παραγγελίες εξαρτημάτων για το iPhone και την πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας, η συγκεκριμένη παρουσίαση τραβάει όλα τα βλέμματα.


Αν η Apple θέλει να σταματήσει αυτήν την πτώση, θα πρέπει να παρουσιάσει αρκετά μεγάλα νούμερα, γεγονός που τονίζεται από τον οικονομικό αναλυτή Ming-Chi Kuo του KGI Securities.


Σύμφωνα λοιπόν με σημείωμα που δημοσίευσε το AppleInsider, ο Kuo υποστηρίζει πως η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 52 εκατομμύρια iPhones και 23 εκατομμύρια iPads, στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.


Τα νούμερα που αναφέρει ο Kuo είναι αρκετά αισιόδοξα, αφού είναι διπλάσια σχεδόν από τα προηγούμενα τρίμηνα του έτους. Μάλιστα, η πρόβλεψη για το iPad αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αφού στο τρίτο τρίμηνο του 2012 η Apple είχε καταφέρει να πουλήσει 14 εκατομμύρια συσκευές.


Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 50% από το προηγούμενο έτος, που αν τελικά επαληθευτεί θα βοηθήσει τα μέγιστα στον περιορισμό της πτώσης των μετοχών της εταιρείας.


Πηγή: e-pacmag.gr

Σχόλια