default-image

"Θα τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα"

Κόσμος
"Θα τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωσε ότι δε θα διστάσει να τιμωρήσει αυστηρά όσα μέλη του Λαϊκού Κόμματος καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, μετά την αποκάλυψη νέου σκανδάλου διαφθοράς την Παρασκευή.

«Δυστυχώς, σήμερα το κόμμα μας αμφισβητείται. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι. Το Λαϊκό Κόμμα ανέκαθεν ενεργούσε με διαφάνεια», τόνισε ο Ραχόι μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αλμερία, μία ημέρα μετά τη διαδήλωση κατά της διαφθοράς που οργανώθηκε στη Μαδρίτη.

«Εάν ακούσω ποτέ να μιλούν για παρατυπίες ή για απρεπή συμπεριφορά των μελών του κόμματος, δε θα διστάσω να δράσω. Πρέπει να είμαστε υποδειγματικοί στη συμπεριφορά μας (...), γιατί αυτό περιμένουν από εμάς οι άνθρωποι. Πολλοί Ισπανοί περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο και δε γίνεται να ζητάμε θυσίες από τους συμπατριώτες μας, παρά μόνο αν διαπιστώνουν ότι η στάση μας είναι υπεράνω πάσης υποψίας», συμπλήρωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Την Παρασκευή η εφημερίδα "El Mundo" υποστήριξε σε δημοσίευμά της ότι επί 20 χρόνια ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος λάμβαναν μη δηλωμένους μισθούς, κυρίως από ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται έγκυρες πηγές εντός του κόμματος, ο πρώην ταμίας του, ο Λουίς Μπαρθένας, μοίραζε επί δύο δεκαετίες φακελάκια που περιείχαν από 5.000 έως 15.000 ευρώ σε ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

Πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News