Ειδήσεις

Tα αβγά για πρωινό βοηθούν τη δίαιτα

Δύο αβγά το πρωί μπορεί να βοηθήσουν τους ενήλικες με περιττά κιλά να αδυνατίσουν και να αισθάνονται γεμάτοι ενεργητικότητα, δίχως να αυξάνεται η χοληστερόλη τους, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες.


Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με υπέρβαρους ή παχύσαρκους εθελοντές, ηλικίας 25 έως 60 ετών, διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν στο πλαίσιο δίαιτας δύο αβγά για πρωινό έχασαν 65% περισσότερο βάρος, είχαν 61% μεγαλύτερη μείωση στο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και πολύ περισσότερη ενεργητικότητα απ' ό,τι όσοι έτρωγαν ψωμί.


Τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, της "καλής" (HDL) και της "κακής" (LDL) χοληστερόλης παρέμειναν τα ίδια και στις δύο ομάδες, κατά τους δύο μήνες που διήρκεσε η μελέτη.


«Οι άνθρωποι με περιττά κιλά δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μια δίαιτα και η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η επιλογή αβγών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επιτυχία ενός προγράμματος αδυνατίσματος», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Νίκι Ντουραντάρ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Εργαστήριο Λοιμώξεων και Παχυσαρκίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.


«Ως φαίνεται, το αυξημένο αίσθημα κορεσμού της πείνας και η ενέργεια που προσφέρουν στον οργανισμό τα αβγά βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να συμμορφώνονται καλύτερα στο πρόγραμμα αδυνατίσματός τους», πρόσθεσε.


Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από τη βιομηχανία αβγών, δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση της "Διεθνούς Επιθεώρησης Παχυσαρκίας" (IJO).

Πηγή: real.gr

Σχόλια