default-image

"Εάν τηρηθεί το πρόγραμμα δε θα ληφθούν άλλα μέτρα"

Οικονομία
"Εάν τηρηθεί το πρόγραμμα δε θα ληφθούν άλλα μέτρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν γίνουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άρα υπάρξει η ορθή μεταφορά της μείωσης του μισθολογικού κόστους στις τιμές των προϊόντων, τότε δε θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα». Αυτό δηλώνει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σημειώνει ότι έχει εκπλαγεί από τον κ. Σαμαρά και την αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι επιθυμεί να υπάρξει νέο "κούρεμα" λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι «δεσμεύτηκαν να παράσχουν επιπλέον ενίσχυση, επιπρόσθετη μακροπρόθεσμη στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκρίνεται και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της». 

Παρόλο ωστόσο που τονίζει πως εάν τηρηθεί το πρόγραμμα δε χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, η ίδια σπεύδει να σημειώσει ότι, εάν δεν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, εάν παραμείνουν τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια στην ανάπτυξη, εάν δε βελτιωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τότε για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα θα χρειαστούν κι άλλες περικοπές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News