default-image

"Σε οριακή κατάσταση ο ΠΑΟ"

Ποδόσφαιρο
"Σε οριακή κατάσταση ο ΠΑΟ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πέμπτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα ήταν η χθεσινή ισοπαλία με τον Πανθρακικό (1-1) για τον Παναθηναϊκό που βλέπει την απόσταση που τον χωρίζει από τα πλέι οφ να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση στην ομάδα και αναρωτήθηκε αν ο καθένας σε αυτήν -συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του- εμφανίζονται αντάξιοι της ιστορίας της.

Παράλληλα, ο Φάμπρι αναφέρθηκε στην απόφασή του να αγωνιστούν Βύντρα-Μπουμσόνγκ και μίλησε για τη δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Θεωρείτε ότι η ομάδα μπορεί να αποδώσει ποδόσφαιρο, όταν επικρατεί πολεμικό κλίμα στις εξέδρες;

«Πρόκειται για ένα δύσκολο κλίμα. Όμως εμείς ως επαγγελματίες που είμαστε στον Παναθηναϊκό πρέπει να αναλύσουμε αλλιώς το ματς. Σήμερα υπήρξε μια κατάσταση που θεωρώ ότι δεν είναι σωστή και πρέπει να σκεφτούμε όλοι και πρώτος εγώ εάν όντως βρισκόμαστε στο ύψος της ιστορίας αυτής της ομάδας και αν είμαστε άξιοι να φοράμε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπάρχουν εκτός, διότι πιστεύω ότι τα εξωτερικά προβλήματα ηρεμούν με τις νίκες.

Παίξαμε μέχρι που βάλαμε γκολ με έναν τρόπο που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα διότι αποτελεί τρόπο παιχνιδιού χωρίς βάθος, χωρίς ταχύτητα, χωρίς κάθετες πάσες. Λίγο σαν υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, από αριστερά στα δεξιά και το ανάποδο. Ένας αγώνας οριζόντιος με τη μπάλα να κινείται χωρίς ουσία. Αυτός ο τρόπος μας έφερε το γκολ.

Όταν μετά την επίτευξη του γκολ η ψυχολογία πρέπει να είναι καλή εξαφανιζόμαστε από τον αγωνιστικό χώρο και δεν ηττηθήκαμε από καθαρή σύμπτωση. Εγώ ρωτάω: αυτό αποτελεί τρόπο συμπεριφοράς ή όπως λένε αρκετοί άγχος; Ήταν ο αντίπαλός μας καλύτερος από εμάς, παίκτη προς παίκτη; Ήταν καλύτερη η συμπεριφορά του αντιπάλου τα τελευταία δέκα λεπτά; Αυτά πρέπει να αναλύσουμε στα αποδυτήρια. Σας το λέω ειλικρινά, δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Σας είδαμε στο τέλος να απευθύνεστε με σκληρή γλώσσα στον Ζέκα. Πιστεύετε ότι βοηθάει αυτός ο τρόπος, όταν έχετε να κάνετε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν ψυχολογία;

«Κάθε προπονητής έχει την προσωπικότητά του και εγώ ήμουν εκνευρισμένος στο τέλος του παιχνιδιού. Εγώ πιστεύω στη δουλειά. Είναι ο μόνος τρόπος να πας μπροστά. Ένα πράγμα είναι η συμπεριφορά και άλλο η ικανότητα. Όντως ήμασταν καλύτεροι άρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τώρα έχουμε κάποια πραγματάκια να βασιστούμε. Μια ομάδα μπορεί να χάνει αλλά δεν μπορεί να δίνει την εικόνα και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτό, να είναι απούσα. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα και οι άνθρωποι έχουν μερικές φορές το δικαίωμα να εκνευρίζονται».

Είχατε συνεννοηθεί με τη διοίκηση ώστε να χρησιμοποιήσετε τους Βύντρα και Μπουμσόνγκ ή η απόφαση είναι δική σας;

«Οι προπονητές, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, είναι πάντα ελεύθεροι να παρατάξουν τις ομάδες που τους φαίνονταν πιο σωστές. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου. Προσπαθώ με τις αποφάσεις μου να προασπίσω το σύλλογο, να βγάλω το μεγαλύτερο αποτέλεσμα με τους παίκτες που έχουμε και κάποιος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό και έκανα».

Υπάρχει κάποιο θετικό στοιχείο που μπορείτε να κρατήσετε από αυτό το παιχνίδι;

«Η δουλειά που κάναμε είναι να παίζουμε με μεγαλύτερο βάθος, προσπαθώντας να φτάσουμε το δυνατόν συντομότερα στο αντίπαλο τέρμα, οι θέσεις να έχουν βάθος, οι φάσεις να ολοκληρώνονται. Διότι όταν δεν τελειώνεις τη φάση, ο αντίπαλος σου κλέβει τη μπάλα και αν δεν έχεις βάθος τι να κάνεις να έχεις τρία λεπτά και χάνεις τη μπάλα με αντεπίθεση. Βασιστήκαμε πολύ σε αυτό και στις μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα και από άμυνα σε επίθεση.

Προσπαθώντας να ανακτήσουμε τη μπάλα, να μπορούν όσοι είναι γύρω από αυτόν που χάνει τη μπάλα να κάνουν άμυνα και να ξαναπάρουν την άμυνα. Όπως επίσης όταν έχει τη μπάλα ο τερματοφύλακας να μεταβιβάζει τη μπάλα γρήγορα για να δίνει ταχύτητα στο παιχνίδι. Εάν κερδίζουμε 2-0, 3-0 μπορούμε να μην παίζουμε με βάθος αλλά εάν είναι εύθραυστο το αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να έχεις 7-8 δευτερόλεπτα τη μπάλα και να κάνεις φάσεις παρά να την έχεις 2-3 λεπτά και να τη χάνεις».

Με τα αποτελέσματα που φέρνει και την εικόνα που δείχνει, προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός το τρένο των πλέι οφ;

«Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση και αυτό με πονάει κι με τα λάθη που και εγώ μπορεί να έχω κάνει, εκνευρίζομαι με αυτά που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο όπως σήμερα. Κάθε φάση στο παιχνίδι πρέπει να την εξαντλείς, να αγωνίζεσαι μέχρις εσχάτων. Δεν μπορούμε να χάνουμε τη μπάλα, φάση από την οποία δεχθήκαμε το γκολ. Αυτή την κατάσταση της φάσης χώρου- χρόνου την εξαντλήσαμε; Όχι. Ο καθένας πρέπει να ψάξει μέσα του τι συμβαίνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News