Ειδήσεις

Ισοπαλία Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Σχεδόν τα ίδια ποσοστά, τόσο ως προς την πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση, συγκεντρώνουν στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Επενδυτής" η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε δημοσκόπηση της VPRC για την "Εφημερίδα των Συντακτών" τα δύο κόμματα έρχονται ισόπαλα συγκεντρώνοντας 29,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8% (προηγείται μόνο κατά 0,1% της Ν.Δ.), η Χρυσή Αυγή 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,8%, το ΚΚΕ 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%. Επίσης, ποσοστό 4,4% συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα, ενώ άκυρο-λευκό ανέφερε ότι προτιμά το 10,2%. Τέλος 14,8% των ερωτηθέντων προτιμούν να μην ψηφίσουν, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 6,8%.

    

    

Στην ίδια δημοσκόπηση, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεωκοπία είναι ισχυρά πλειοψηφικό με 62%, παρουσιάζοντας άνοδο 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    

Αναφορικά με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να προηγείται με 46% θετικές γνώμες, ωστόσο το ποσοστό του έχει φθίνουσα τροχιά. Πτωτικά ωστόσο κινούνται και τα ποσοστά των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έχει καλύτερο ποσοστό σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Δημοσκόπηση VPRC

    

Στην άλλη δημοσκόπηση, αυτή της VPRC για την "Εφημερίδα των Συντακτών", Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό (29,5%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το "άλλο κόμμα", ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.  

    

Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η Ν.Δ. με 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.

    

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο "κανένας" που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%, ο Πάνος Καμμένος με 5,2%, ο Ευ. Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.

Σχόλια