default-image

Κριτική στον υπουργό Οικονομικών μετά τη συνέντευξη στο CNN

Ελλάδα
Κριτική στον υπουργό Οικονομικών μετά τη συνέντευξη στο CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στο CNN, ο ΣΥΡΙΖΑ του άσκησε κριτική σχολιάζοντας ότι εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ενώ δε διευκρινίζει ότι δε θα ήταν εφικτή αν το Δημόσιο δεν έκανε στάση πληρωμών.  

Όπως αναφέρει, «ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει ότι αυτή δε θα ήταν εφικτή αν το Δημόσιο δεν έκανε στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας, αν ο προϋπολογισμός δεν είχε αναθεωρηθεί τρεις φορές, αν δεν είχε γίνει η τεράστια περικοπή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αν δεν είχαν εξοντωθεί πρώτα οι εργαζόμενοι», επισήμανε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας:

«Η δε διαβεβαίωσή του ότι τα μέτρα για το 2014 δε θα είναι τόσο σκληρά εάν εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα, μπαίνουν στο πάνθεον αντίστοιχων δηλώσεων των μνημονιακών υπουργών Οικονομικών, που κάθε φορά που σχεδίαζαν νέα μέτρα διάλυσης της κοινωνίας τα διέψευδαν εκ των προτέρων».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της υλοποίησης της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής είναι το σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που κάθε φορά θα οδηγεί στην "ανάγκη" λήψης νέων μέτρων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News