default-image

Λαθροδιακινητής στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.- Νέες συλλήψεις

Κρήτη
Λαθροδιακινητής στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.- Νέες συλλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέους καρπούς απέδωσε αργά το απόγευμα το ανθρωποκυνηγητό ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, όπου εντοπίστηκαν 8 λαθρομετανάστες, αλλά και ένας από του λαθροδιακινητές τους.

Πρόκειται για ένα Σύριο, εργάτη σε θερμοκήπια στη Ιεράπετρα, τον οποίο οι μετανάστες υπέδειξαν ως έναν από τους συνοδούς-φρουρούς που είχε επιστρατεύσει το κύκλωμα για τη μεταφορά τους.

Ο 29χρονος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν συνοδηγός της μιας κλούβας, αλλά και εκείνος που αφαίρεσε τις κάρτες από τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε, σε περίπτωση που εντοπιστούν, να μην μπορούν οι αστυνομικές Αρχές να βρουν με ποιους επικοινώνησαν για να κανονίσουν τη φυγή τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής στα ίχνη του κυκλώματος το οποίο έχει μετατρέψει το νησί σε ορμητήριο για την προώθηση λαθρομεταναστών στην Ιταλία.

Στη διάρκεια ολονύχτιας επιχείρησης στο Στόμιο της Χρυσοσκαλίτισσας, αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν τη διαφυγή 77 αλλοδαπών που περίμεναν να επιβιβαστούν σε δουλεμπορικό σκάφος.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα "εξαγωγής" λαθρομεταναστών που καταγράφεται στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνοντας πως το νησί έχει μετατραπεί σε βάση οργανωμένου κυκλώματος με Έλληνες και αλλοδαπούς εγκεφάλους.

Θύματά τους οι μετανάστες που αναζητούν πλέον αλλού την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, καθώς δεν υπάρχει πια μεροκάματο για τους ίδιους στην Ελλάδα.

Πενήντα εννέα Σύριοι, 12 Αιγύπτιοι, 4 υπήκοοι Μπαγκλαντές και 2 Ιρανοί εντοπίστηκαν τη νύχτα κρυμμένοι σε παραπήγματα και πρόχειρα καταλύματα κοντά στην ακτή από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Χανίων. Ανάμεσά τους βρίσκονται 11 γυναίκες και 11 παιδιά.

Οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς, όπως ισχυρίστηκαν, έφτασαν με πλοία τις γραμμής στα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου έχοντας προκαταβάλει 500 ευρώ έκαστος στους δουλέμπορους.

Όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, μέλη του κυκλώματος τους επιβίβασαν ανά δεκάδες σε μια κόκκινη και μια λευκή κλούβα, μεταφέροντάς τους στη διάρκεια της νύχτας στη Χρυσοσκαλίτισσα, όπου περίμεναν το δουλεμπορικό.

Μπαίνοντας στο σκάφος το οποίο παραμένει άφαντο, οι μετανάστες θα έπρεπε να πληρώσουν 2.500 έως 3.000 € προκειμένου να ταξιδέψουν για την Ιταλία.

Ο εισαγγελέας Χανίων αποφάσισε να απέχει από την ποινική δίωξη των συλληφθέντων, οι οποίοι φιλοξενούνται στο παλιό δημαρχείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απέλασή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News