Ειδήσεις

"Συγχωνεύσεις για ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα"

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τη μνημονιακή πολιτική της συρρίκνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας προχώρησε στην συγχώνευση όλων των νοσοκομείων του νομού. Ρητά και ξεκάθαρα ο μόνος στόχος τους είναι η διευκόλυνση της παραχώρησης μεγάλου μέρους της δημόσιας υγείας σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα,αναφέρει ο Κωστής Δερμιτζάκης Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας:

Με την προχειρότητα που χαρακτηρίζει και τις άλλες ενέργειές τους, προχώρησαν στις συγχωνεύσεις χωρίς να έχουν αντιμετωπίσει μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα τα οποία η συγχώνευση υποτίθεται πως θα έλυνε. Η σύγχυση και οι δυσλειτουργίες θα προκαλέσουν πρόσθετη υποβάθμιση στην ήδη προβληματική λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτό δείχνει με σαφήνεια ότι στόχος δεν είναι κανένας εξορθολογισμός ή εξοικονόμηση σπατάλης αλλά η διευκόλυνση της διάλυσης των δομών υγείας.

Με την άρνησή τους να καλύψουν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και με την υποχρηματοδότηση μεθοδεύουν την εκχώρηση πολλών λειτουργιών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα με τεράστια επιβάρυνση του προϋπολογισμού και των ασθενών. Η αποδυνάμωση των συνδιοικούμενων νοσοκομείων θα οδηγήσει και σε κατάργηση πολλών παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην περίπτωση του Διαλυνάκειου νοσοκομείου Νεάπολης που παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις δεν εξαιρέθηκε από τη συγχώνευση με συνέπεια τα κληροδοτήματα αλλά και η αναπτυξιακή του προοπτική να κινδυνεύει.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς του νομού μας καθώς και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουν τις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που σχεδιάζονται και να προστατέψουν το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, ιδίως σήμερα που η κοινωνία μας πλήττεται από την άγρια λεηλασία των εισοδημάτων της και την ανεργία και ο ρόλος του Δημόσιου Νοσοκομείου γίνεται καθοριστικός για την επιβίωση.

Σχόλια