default-image

Ενημέρωση για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Υγεία
Ενημέρωση για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία χρήσιμη και ουσιαστική πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου λαμβάνει χώρα προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για τα Μη Συνταγογραφούμενα Ομοιοπαθητικά Σχήματα.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εκδήλωσης στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου στην οδό Κριτοβουλίδου & Γιαμπουδή, Ηράκλειο, την Δευτέρα 21/1/2013 και ώρα 06.00μμ.

Το θέμα της διάλεξης είναι: «Ο φαρμακοποιός, ως σύμβουλος υγείας, σε σχέση με τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα»

Ομιλητές:

Αναστάσιος Βάμβουκας, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων.

Σήφης Σπαντιδάκης, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Σπύρος Διαμαντής, ιατρός, καθηγητής ομοιοπαθητικής

Στα Χανιά

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εκδήλωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου συνεταιρισμού φαρμακοποιών Χανίων, Νικολάου Πλαστήρα, Μουρνιές, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα: 06:00 μ.μ.

Επικοινωνία στα τηλέφωνα Φ.Σ.Χ 2821044109, 2821044207, Φ.Σ.Ρ 2831026992

Στο πίσω μέρος της πρόσκλησης που αποστέλλεται σε όλους τους φαρμακοποιούς σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, υπάρχει διευκρινιστικός δεκάλογος που αφορά τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα και αναφέρει:

1. Η πρόσκληση αφορά όλους ανεξαρτήτως τους φαρμακοποιούς είτε ασχολούνται με το ομοιοπαθητικό φάρμακο είτε όχι.

2. Τα 86 ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα ανήκουν στην κατηγορία των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ δηλαδή των μη συνταγογραφούμενων ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

3.Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα ως ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ μπορούν να χορηγηθούν ελεύθερα από όλους τους φαρμακοποιούς όπως ο νόμος ορίζει, γενικά περί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

4. Για τη διάθεση των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ομοιοπαθητικής από το φαρμακοποιό.

5. Όταν ο φαρμακοποιός γνωρίζει την ανάγκη φαρμακοληψίας του πελάτη του και τις δυνατότητες κάλυψης των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων μπορεί να τα χορηγήσει ελεύθερα αξιοποιώντας το ρόλο του ως κοινωνικού λειτουργού και συμβούλου υγείας.

6. Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια.

7. Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα, μπορούν να δοθούν παράλληλα με οποιαδήποτε χημική φαρμακευτική αγωγή χωρίς να την ανταγωνίζονται ή να χρειάζεται καμία απολύτως τροποποίησή της.

8. Η εταιρεία PRINCIPLE PHARMACEUTICALS  πραγματοποιεί δωρεάν ειδικό σεμινάριο για την εκπαίδευση των φαρμακοποιών σχετικά με τη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων. Η εκπαίδευση αυτή καλύπτει τις ανάγκες του φαρμακοποιού για διαχείριση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων και συνοδεύεται από ειδική βεβαίωση παρακολούθησης.

9. Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα μπορούν να χορηγηθούν και από τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων ως συμπληρωματική θεραπεία της χημικής συνταγογραφίας τους, κατά τη κρίση τους και σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών τους.

10.Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα παρασκευάζονται με πιστοποίηση πλήρους GMP ( Good Manufacturing Practice) η οποία από 1/1/2013 είναι υποχρεωτική για όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που κυκλοφορούν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News