default-image

Άρμστρονγκ: "Ήμουν ντοπαρισμένος σε όλες τις νίκες"

Αθλητισμός
Άρμστρονγκ: "Ήμουν ντοπαρισμένος σε όλες τις νίκες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του Λανς Αρμστρονγκ στην Όπρα Γουίνφρει ο Αμερικανός ποδηλάτης παραδέχθηκε ότι και οι επτά νίκες του στο Γύρο της Γαλλίας οφείλονταν στη χρήση αναβολικών.

Συγκλονιστικό το πρώτο μέρος της πολυαναμενόμενης συνέντευξης του Λανς Αρμστρονγκ. Ο Αμερικανός ποδηλάτης παραδέχθηκε πως για περισσότερα από δέκα χρόνια έλεγε ψέματα και οι κατακτήσεις του ήταν προϊόν ντόπινγκ.

Βέβαια οι συμπατριώτες του αμφισβητούν την μεταμέλεια που έδειξε μέσω της συνέντευξης, λέγοντας πως πήρε αρκετά χρήματα για να μιλήσει.

Οι ερωτήσεις της παρουσιάστριας ήταν στοχευμένες και ο Αμερικανός ποδηλάτης απάντησε καταφατικά στις περισσότερες από αυτές, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Έχεις χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες;

Συμπεριλαμβανομένης και της EPO;

Ντοπαρίστηκες και μέσω μετάγγισης αίματος;

Χρησιμοποίησες τεστοστερόνη, κορτιζόνη και αυξητική ορμόνη;

Είχες κάνει χρήση αναβολικών κατά τη διάρκεια όλων των θριάμβων σου στο Γύρο της Γαλλίας;

Στη συνέχεια ο Αρμστρονγκ έγινε πιο συγκεκριμένος και προσπάθησε να απολογηθεί, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο "προετοιμαζόταν" πριν τους αγώνες.

"Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη. Το ντόπινγκ ήταν μέρος του παιχνιδιού και δεν το θεωρούσα απάτη. Το κοκτέιλ μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη", παραδέχτηκε ο Αμερικανός και συνέχισε:

"Έψαξα στο λεξικό την ερμηνεία της λέξης εξαπάτηση. Αυτό που αναφέρει εκεί είναι πως εξαπατά εκείνος που προσπαθεί να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Δεν το είδα ποτέ έτσι. Για μένα με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζα απλά ισονομία στο παιχνίδι".

Ακόμη, προσέθεσε: "Είμαι ελαττωματικός χαρακτήρας. Αν αισθάνθηκα άσχημα; Όχι. Φοβήθηκα".

Επιπλέον, στην εκπομπή βγήκαν αρκετά άτομα να τοποθετηθούν και ένας εξ αυτόν ήταν ο πρόεδρος της WADA, Τζον Φάχεϊ, ο οποίος δήλωσε: "Ήταν λάθος. Έκλεψε και δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό. Αν ο Άρμστρονγκ έψαχνε για λύτρωση δεν τα κατάφερε".

Ο υπεύθυνος της USADA, Τράβις Τίγκαρτ, είπε από την πλευρά του: "Ο Λανς Άρμστρογνκ επιτέλους αναγνώρισε πως όλη η καριέρα του στην ποδηλασία χτίστηκε πάνω σε ένα μείγμα ντόπας και απάτης. Η παραδοχή του πως ντοπαριζόταν κατά τη διάρκεια της καριέρας του είναι ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, αν όντως θέλει να διορθώσει τα λάθη του, θα καταθέσει λεπτομερώς για όσα έκανε".

Εκπρόσωπος της Όπρα Γουίνφρεϊ ωστόσο διέψευσε τις φήμες και ξεκαθάρισε πως η "εξομολόγηση" του Αρμστρονγκ έγινε μετά από επιθυμία του ιδίου.

Σημειώνεται ότι την παραμονή της μετάδοσης της εκπομπής, η ΔΟΕ του αφαίρεσε τον τίτλο του Ολυμπιονίκη και το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, ζητώντας του να το επιστρέψει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News