Ειδήσεις

Γραφείο ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Μινώα

Δε θα χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο οι ασφαλισμένοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αφού έπειτα από αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας δημιουργείται Γραφείο Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση με το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια για τη σύσταση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην περιοχή από το οποίο θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι όλου του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό ωφελούνται οι ασφαλισμένοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που δε θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και πρόσθετες δαπάνες, προκειμένου να μεταβούν στις υπηρεσίες του Οργανισμού στο Ηράκλειο για την εξυπηρέτησή τους.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, το Γραφείο του Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο  διάστημα και θα βρίσκεται εντός του Δημοτικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου.

Ο ανταποκριτής του ΟΑΕΔ θα υλοποιεί τις παρακάτω ενέργειες για την  εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δήμου:

1. Εγγραφές ανέργων

2. Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας

3. Έκδοση Βεβαιώσεων Ανεργίας

4. Αίτηση Επιδότησης Τακτικής Ανεργίας

5. Καταχώρηση πληρωμής Επιδόματος Τακτικής Ανεργίας

6. Παροχές εκτός Επιδότησης Τακτικής Ανεργίας

7. Ενστάσεις-Αιτήσεις θεραπείας

8. Ελέγχους σε προγράμματα Απασχόλησης

Για την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο  Μινώα Πεδιάδας και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί του, οι δημότες θα  ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχόλια