default-image

Ο Γ. Στουρνάρας μέσα από το φακό του Reuters (photos)

Ελλάδα
Ο Γ. Στουρνάρας μέσα από το φακό του Reuters (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει δώσει τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα (στη γερμανική Der Handelsblatt και στο CNN). Τώρα ήρθε και η σειρά του Reuters. Η τελευταία του αυτή συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, μάλιστα, συνοδευόταν και από φωτογραφίες.

Η φωτογράφηση έγινε στο γραφείο του Έλληνα υπουργού στο Σύνταγμα και είναι αρκετά καλλιτεχνική, αποπνέοντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Ο φωτογράφος έβαλε τον υπουργό να ποζάρει μπροστά στο παράθυρο και να κοιτά από ψηλά την εικόνα της πλατείας Συντάγματος. Τον φωτογραφίζει να γελά, να είναι σκεπτικός, να κάθεται, να είναι όρθιος...  

Δείτε το αποτέλεσμα…

Σε ό,τι αφορά τώρα το αποτέλεσμα της συνέντευξης, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για όλα: για τη χώρα μας, το χρέος, την ανεργία, τους Έλληνες...

«Η Ελλάδα», τόνισε, «πρέπει να αντισταθεί στις εγχώριες πολιτικές πιέσεις για την επιβράδυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων», σε μια χρονιά που, όπως είπε, θα υπαγορεύσει εάν θα αποφευχθεί η χρεοκοπία. «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η μεγάλη πίεση από την κοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να χαλαρώσει το πρόγραμμα. Πρέπει να αντισταθούμε… Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε νίκη», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε μια νέα επαναγορά χρέους και δήλωσε πως δεν υπάρχει συζήτηση για haircut του χρέους της χώρας από τους εταίρους στην ευρωζώνη. Η μείωση του χρέους μπορεί αντ' αυτού να έρθει με άλλους τρόπους, όπως με τη μείωση των επιτοκίων, είπε.

Αναγνώρισε ακόμη ότι η ανεργία θα πάρει περισσότερο χρόνο πριν αρχίσει να μειώνεται, και μόνο αφού η οικονομία αρχίσει να αναπτύσσεται, κάτι το οποίο αναμένεται, όπως είπε, στο τέλος του 2013.  

Τέλος, δήλωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δείξουν υπομονή και αλληλεγγύη για ένα ακόμη χρόνο: «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση. Δεν έχουμε βγει ακόμη από τη ζώνη της χρεοκοπίας. Τα πάμε καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ξεφύγει όλο τον κίνδυνο. Το 2013 θα αποφασίσει το εάν θα το κάνουμε», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News