Ειδήσεις

Νομιμοποιούν τις παρανομίες (Ηχητικό)

Τη νομιμοποίηση των νοθειών αγροτικών προϊόντων τρίτων χωρών που μπαίνουν και "βαφτίζονται" στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατήγγειλε χθες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός του τελωνειακού κώδικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Δανέλλης, «η αρχή αυτή (αναφερόμενος στην αρχή που θέτει το άρθρο 24 του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα) παρουσιάζει προβλήματα για την εμπορία εμπορευμάτων όπως τα νωπά γεωργικά προϊόντα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό άρθρο, εάν στην παραγωγή ενός εμπορεύματος έχουν μεσολαβήσει δύο ή περισσότερες χώρες, τότε το εμπόρευμα κατάγεται από τη χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η τελευταία μεταποίηση ή ουσιαστική επεξεργασία, οικονομικά δικαιολογημένη, σε επιχείρηση εξοπλισμένη για το σκοπό αυτό, η οποία κατέληξε στην κατασκευή ενός νέου προϊόντος ή αντιπροσωπεύει σημαντικό στάδιο παραγωγής.

"Βάζουν τους αγρότες της Ευρώπης να ανταγωνιστούν τις τρίτες χώρες. Δεν είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης", είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Ντισπυράκης.

Παράλληλα ανέφερε ότι εντός των ημερών θα γίνει νέα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εξέφρασε επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο συσπείρωσης των αγροτών του Νότου μπροστά στα νέα μέτρα.

Σχόλια