default-image

Ινδονησία: Έντεκα νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες

Κόσμος
Ινδονησία: Έντεκα νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην Ινδονησία άφησαν πίσω τους 11 νεκρούς και υποχρέωσαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

«Οι πλημμύρες συνεχίζονται και από τις 15 Ιανουαρίου έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε από ηλεκτροπληξία», δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Ιάβα και δύο στο νησιωτικό σύμπλεγμα Νούσα Τενγκάρα Τιμούρ, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο Ρουστάμ Πακάγια, επικεφαλής του κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί στην κεντρική Ιάβα, όπου ορισμένες πόλεις έχουν κατακλυστεί από τα νερά, που φτάνουν μέχρι τα δύο μέτρα.

Από τις πλημμύρες παρέλυσε χθες Πέμπτη ένα μεγάλο τμήμα της Τζακάρτας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνοικία που βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια και επιχειρήσεις. Ένα κομμάτι του κέντρου της πόλης παραμένει ακόμα βυθισμένο στο νερό.

Οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας είναι περικυκλωμένες από τα νερά, όπως και πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και ουρανοξύστες.

Όλες οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και η πόλη έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Τζακάρτα αντιμετωπίζει κάθε χρόνο σοβαρές πλημμύρες την περίοδο των βροχών, από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News