Ειδήσεις

Έρχονται ως τα τέλη του μήνα 150.000 "τσεκ" με το επίδομα πετρελαίου

Περίπου 150.000 δικαιούχοι εκτιμάται πως θα λάβουν επιστροφή φόρου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών.

Τις επόμενες μέρες  και μέχρι τέλος Ιανουαρίου υπολογίζεται να ταχυδρομηθούν στους δικαιούχους τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα πιστωθούν συνολικά 15 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους, για τις ποσότητες που αγόρασαν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Τα ποσά θα είναι από 100-150 ευρώ για τον κάθε δικαιούχο ενώ ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου άλλοι 50.000 δικαιούχοι είχαν μοιραστεί συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά υπολογίζεται ότι σχεδόν 250.000 καταναλωτές υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή φόρου, αλλά λόγω των κριτηρίων αποκλείεται ο ένας στους τέσσερις.

Το επίδομα θα φτάνει έως 840 ευρώ (για ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδος) και στόχος είναι πλέον να κατατίθεται μέσα σε 20 μέρες από την αγορά του στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το επίδομα θέρμανσης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν μπορεί να κατασχεθεί, ούτε συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια