Ειδήσεις

Χανιά: Μπλόκαραν "απόδραση" λαθρομεταναστών

Νέο καραβάνι προσφύγων που επιχειρούν να διαφύγουν προς άλλες χώρες της Ευρώπης, με αφετηρία την Κρήτη, εντόπισαν τη νύχτα οι διωκτικές Αρχές στα Χανιά, που βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση κύματος λαθρομετανάστευσης.

Περισσότερα από 77 άτομα έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των προσαγωγών που έγιναν στη διάρκεια της νύχτας από παραπήγματα και πρόχειρα καταλύματα στην περιοχή της Χρυοσκαλίτισσας, όπου είχαν καταφύγει περιμένοντας, όπως φαίνεται, να επιβιβαστούν σε δουλεμπορικό σκάφος.

Ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, πολλά από τα οποία είναι βρέφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις από την Ασφάλεια και την ΟΠΚΕ Χανίων είχαν ζώσει από νωρίς την περιοχή αξιοποιώντας προφανώς στοιχεία για το ανησυχητικό φαινόμενο της δράσης δουλεμπόρων στο νησί, οι οποίοι επιχειρούν να μεταφέρουν καραβάνια λαθρομεταναστών από την Κρήτη προς τις ακτές της Ιταλίας.

Η Αστυνομία στα Χανιά έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ατόμων που μετέφεραν κάποιες από τις ομάδες των λαθρομεταναστών από το Ηράκλειο στη Χρυσοσκαλίτισσα με δυο κλούβες, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι.

Μόλις τα προηγούμενα 24ωρα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε πολυμελή διεθνή εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν το τελευταίο τουλάχιστον έτος στην παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων τρίτων χωρών, σε Τουρκία και Ελλάδα. Τα πλοκάμια του κυκλώματος  φτάνουν μέχρι την Κρήτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σχόλια