default-image

Η ΕΛΜΕ για τα κενά και την κατάληψη

Κρήτη
Η ΕΛΜΕ για τα κενά και την κατάληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για "διάλυση της εκπαίδευσης" και για "τσάμπα μάγκες" κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με αφορμή την κατάληψη στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου. Η κατάληψη γίνεται με αίτημα την κάλυψη των κενών θέσων καθηγητών που υπάρχουν στο σχολείο. Αίτημα το οποίο αν δεν ικανοποιηθεί τα παιδιά κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Γενάρη και τα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της περιοχής μας φαντάζουν αξεπέραστα! Yπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά στο νομό μας και 2.000 περίπου συνολικά. Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, δηλώνει ότι οι πιστώσεις για την κάλυψή τους είναι μόνο 124!

Τα περισσότερα σχολεία του νομού αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με μεγαλύτερα βέβαια αυτά των παιδιών που θα δώσουν πανελλήνιες σε πέντε μόλις μήνες από τώρα. Στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, μαθητές, γονείς, καθηγητές δεν άντεξαν άλλο γιατί  δεν έχουν καθηγητή γιατρό που είναι μάθημα πανελληνίων και ενδέχεται να μη δώσουν εξετάσεις. Έχουν όμως και άλλα κενά: Πληροφορικής, ώρες Αγγλικής και ώρες φιλόλογου.  

Δεν ιδρώνει όμως το αφτί κανενός για αυτά. Αντίθετα, προωθούνται οι περικοπές στη διδασκαλία και η έμμεση αύξηση του ωραρίου των συναδέλφων, στη δεδομένη ευαισθησία των οποίων επαφίεται για άλλη μια φορά η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Στην Ελλάδα των Μνημονίων θεωρείται πολυτέλεια το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον καθηγητή τους.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου και άλλων της περιοχής δεν έχουν διδαχτεί μαθήματα ειδικότητας από την αρχή της χρονιάς! Πώς θα προσέλθουν στις εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμά τους αυτά τα παιδιά; Η συστηματική απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης προετοιμάζει το έδαφος για μαζικές συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων, οδηγώντας παράλληλα πολλά παιδιά στην εγκατάλειψη του σχολείου.

Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό δημιουργείται ένα νέο εφιαλτικό τοπίο στην εκπαίδευση της χώρας αλλά και εργασιακού μεσαίωνα για τον εκπαιδευτικό.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή απαιτούνται πολύμορφες κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και συνθλίβει συνολικά την ελληνική κοινωνία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News