Ειδήσεις

Αιχμές και "καρφιά" φορέων για το θέμα των τετράτροχων

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση ότι μεταφέρονται οι αρμοδιότητες για τα τετράτροχα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ικανοποίηση του Δήμου Χερσονήσου - με το δήμαρχο κ. Δοξαστάκη να αναφέρεται στη θετική αυτή εξέλιξη στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" - με αιχμές αναφέρονται στο θέμα φορείς της περιοχής. Κάνουν λόγο για προβολή προσώπων που αρέσκονται στον αυτοθαυμασμό.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

"Επί της δημοσιοποιήσεως του νέου Nομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού αισθανόμαστε την ανάγκη ως φορείς της τοπικής μας κοινωνίας δημόσια να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας, αφού γίνεται ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος ενοικίασης και κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων (γουρουνών) στην περιοχή μας.

Επιτέλους ευρέθησαν ευήκοα ώτα.

Επιτέλους αντελήφθησαν οι πολιτικές ηγεσίες ότι πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν υπέρ των πολιτών από τους οποίους και αντλούν τις εξουσίες τους. Επιτέλους αποδεικνύεται έμπρακτα η βούληση για τη ρύθμιση μιας ασύδοτης λειτουργίας που θέτει σε κίνδυνο πρωτίστως την ανθρώπινη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών μας και ακολούθως την πρόοδο της υγιούς επιχειρηματικότητας και την ορθολογική τουριστική μας ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτό εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας, όντες δικαιωμένοι ύστερα από τόση εμμονή και προσπάθεια, τόσες ορθόδοξες αλλά και ανορθόδοξες αντιδράσεις, τόσα συλλογικά αλλά και ατομικά διαβήματα.

Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας διότι πετύχαμε με τόσο κόπο το αυτονόητο για κάθε εύνομη και δημοκρατική Πολιτεία. Το χρέος της να προστατεύει και να υπηρετεί τον Πολίτη.

Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας διότι αυτή η θετική εξέλιξη αποτελεί κατάκτηση της νέας αντίληψης του κυρίαρχου ΕΜΕΙΣ, που γαλουχούμε με περισσή φροντίδα ως τοπική κοινωνία μέσα από κάθε συλλογική μας έκφραση.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τούτη την καλή αλλά κρίσιμη ώρα ότι είναι φρόνιμο να επικεντρωθούμε άπαντες, απολύτως συντεταγμένοι, στην αξιοποίηση των εργαλείων που μας παρέχει η νέα νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του μείζονος για τον τόπο προβλήματος.

Επίσης θεωρούμε ότι σ' αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι χρησιμότερος ο ενθουσιασμός και η από τα Μ.Μ.Ε προβολή προσώπων που αρέσκονται στον αυτοθαυμασμό από την προβολή του χρέους και της ευθύνης που απορρέουν από τα νέα δεδομένα.

Εξάλλου μια μόνο μάχη κερδήθηκε. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και θα κριθεί εκ των τελικών του αποτελεσμάτων.

Αναγκαία συνθήκη για να επιτύχουμε την τελική αίσια έκβαση είναι να παραμείνουμε ομόπνοοι και ομόθυμοι ως η κραταιά δύναμη του δικαίου μας, στοχεύοντας στην ουσία του θέματος που είναι να βιώσει ο πολίτης στην καθημερινότητά του κατά τη νέα τουριστική περίοδο τη διαφορά προς το θετικότερο.

Κατακλείδα της παρούσας επιστολής και επιβεβλημένη από τις εξελίξεις είναι η ολόψυχη ευχαριστία μας στη δημοτική μας Αρχή και σε κάθε πολιτειακό παράγοντα που συνδράμει στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και επιχειρηματικότητας.  

Ειδικότερες ευχαριστίες απευθύνουμε στο βουλευτή του νομού μας κ. Αυγενάκη Ελευθέριο που τόσο πρόθυμα και επίμονα μας συμπαραστέκεται και συνδράμει ως ο συνδετικός κρίκος με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία αλλά και στους φίλους δημοσιογράφους που όλο αυτό το διάστημα μας στηρίζουν παρέχοντάς μας το δημόσιο βήμα και υπερασπίζονται το δίκιο μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλίων, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Sarpidonistas, Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαλίων".  

Σχόλια