default-image

Δεσμεύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Υγεία
Δεσμεύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα ο βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και οι δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης και Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, οι εκπρόσωποι του Λασιθίου αναφέρθηκαν αναλυτικά στα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας στο νομό και ειδικά των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, μετά τη δημοσίευση του ενοποιημένου Οργανισμού λειτουργίας των νοσοκομείων του Λασιθίου.  

Όπως τόνισαν οι δήμαρχοι και ο βουλευτής, θα πρέπει με σαφήνεια να καταγραφεί ότι στον ενοποιημένο Οργανισμό συμπεριλαμβάνονται οι τροποποιήσεις των Οργανισμών των νοσοκομείων που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το υπουργείο Υγείας, όπως εξηγήθηκε, θεωρεί αυτονόητη την πρόβλεψη αυτή διότι ο νέος ενοποιημένος Οργανισμός στο άρθρο 4 αναφέρει πως ισχύουν οι επικαιροποιημένες υπουργικές αποφάσεις όπως αυτές προκύπτουν κάθε φορά συμπεριλαμβάνοντας όλες τις οργανικές θέσεις προσωπικού.  

Ωστόσο από την πλευρά του υπουργείου αναφέρθηκε ότι το αίτημα γίνεται αποδεκτό και θα αποσαφηνιστεί πλήρως.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα λειτουργικά θέματα και προβλήματα που προκύπτουν από τον ενοποιημένο Οργανισμό στα νοσοκομεία και όπως τονίστηκε θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και λύσεις σε αυτά.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καλλίρης διαβεβαίωσε ότι κατά την αλλαγή του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία θα ληφθούν υπόψη τα θέματα αυτά και οι παρατηρήσεις που έγιναν.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News