Ειδήσεις

Αδειάζουν και πάλι τα ράφια των φαρμακείων

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων καταγγέλλει για άλλη μια φορά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας (ΦΣΑ), γεγονός που αποδίδει στις λανθασμένες τιμές που έχουν δοθεί στα σκευάσματα.

Ειδικότερα οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι λείπουν φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, τη στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος φορέας, ο ΕΟΦ, δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.

"Οι ελλείψεις των φαρμάκων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται. Όλοι πλέον οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα βαίνουν συνεχώς προς εξαφάνιση. Ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο υπεύθυνος, που είναι ο ΕΟΦ", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος και προσθέτει:  

"Αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση του ΕΟΦ που αναφέρει ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζον από το 20% των φαρμακείων του νομού. Δηλαδή ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων, θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία!".

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι βασικό πρόβλημα είναι οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται στα δελτία τιμών, με συνέπεια να έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων.

Σχόλια