default-image

"Επιχείρηση" για παράνομους μετανάστες στα Χανιά

Κρήτη
"Επιχείρηση" για παράνομους μετανάστες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα πρότυπα του "Ξένιου Δία" πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στα Χανιά για τον έλεγχο σε κτήρια που βρίσκονται υπό κατάληψη από παράνομους μετανάστες.

Σε συνέχεια της επέμβασης που προηγήθηκε σε ξενοδοχείο στην Κίσσαμο, άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ έζωσαν κατειλημμένο κτήριο στην περιοχή της Κουντούρας όπου διέμενε ομάδα αλλοδαπών, έχοντας δημιουργήσει εστίες μόλυνσης αλλά και παραβατική συμπεριφορά.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση σάρωσαν κυριολεκτικά την περιοχή θέτοντας υπό έλεγχο πάνω από 120 αλλοδαπούς.

Πάνω από 40 άτομα, αραβικής καταγωγής αλλά και Αλβανοί υπήκοοι, έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και, σύμφωνα με πληροφορίες, 19 άτομα συνελήφθησαν και πρόκειται να απελαθούν.

Πρόκειται για 6 Αιγύπτιους, 5 Μαροκινούς, 3 Αλβανούς, 2 Ιρακινούς, 1 Αλγερινό και 1 Παλαιστίνιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και προσήχθη και μια Ελληνίδα, ιδιοκτήτρια του τουριστικού καταλύματος, η οποία όπως προκύπτει παρείχε κατάλυμα στους 18 αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων κ. Κουτσαυτάκης, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News