default-image

Η κρίση φέρνει υπογονιμότητα

Life
Η κρίση φέρνει υπογονιμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρίση όπως είναι λογικό έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους γονείς στην επιλογή να μη ρισκάρουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους με νέα μέλη. Την εικόνα αυτή αποκαλύπτει έρευνα του Ινστιτούτου Δημογραφίας της Βιένης, την οποία δημοσιοποιεί η γαλλική Le Figaro.

Σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά στην Ελλάδα, τα συγκριτικά στοιχεία από το 2008 δείχνουν πτώση των δεικτών γεννήσεων, ειδικά στις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα αντιστοιχούν 1,43 παιδιά ανά γυναίκα, στην Πορτογαλία 1,35, στην Ισπανία 1,36, ενώ στην Ιρλανδία 2,05. Εξαίρεση στον κανόνα, σύμφωνα με τη Le Figaro, αποτελούν Γερμανία και Γαλλία, για διαφορετικούς όμως λόγους η κάθε μία.

Η μεν Γερμανία ποτέ δεν είχε σημειώσει αύξηση στους σχετικούς δείκτες, ενώ η Γαλλία παρουσιάζει αύξηση από το 1,8 στο 2 μέσα σε μια δεκαετία λόγω των πολιτικών που ευνοούν τις οικογένειες.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα οι εκτρώσεις αυξήθηκαν κατά 50% μέσα στο 2011, ενώ στην Πορτογαλία οι γεννήσεις έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 60 χρόνια, στις 90.000 μέσα στο 2012.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News