default-image

Για "κυβερνητικό αυταρχισμό "κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Για "κυβερνητικό αυταρχισμό "κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την ένταση που προκαλεί κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων αναφέροντας:

"Η κυβέρνηση έχει βρει ένα εύκολο δρόμο που ελπίζει να την οδηγήσει μακριά από την κατακραυγή του κόσμου. Παίζει τους χιλιοπαιγμένους κλέφτες κι αστυνόμους, βαφτίζοντας κλέφτες κατά το δοκούν: μετανάστες που εκτός από θύματα στυγνής εκμετάλλευσης γίνονται και αποδιοπομπαίοι τράγοι στη β' διαλογής φάρσα που μας παρουσιάζει για τραγωδία. Ενεργούς πολίτες που αποφασίζουν να κάνουν ακριβώς αυτό που απαιτεί από τους πολίτες η Δημοκρατία (με κεφαλαίο δέλτα) - να μην κάθονται στον καναπέ τους, αλλά να δρουν.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να πάρει μέτρα για το παραεμπόριο, θα έστελνε τα ΜΑΤ στα τελωνεία και τις αποθήκες των λιμανιών από όπου μπαίνουν τα λαθραία. Θα έπιανε τους νταβατζήδες που στέλνουν τους σύγχρονους σκλάβους στα κάτεργα που το μεροδούλι δε φτάνει καν για το μεροφάι.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει την ανομία των καταλήψεων δημόσιων χώρων θα ξεκινούσε από τις παράνομες καταλήψεις των παραλιών από μεγαλοξενοδόχους, των οροσειρών από μεγαλοενεργειάδες, των δημόσιων συχνοτήτων από τους μεγαλοκαναλάρχες, των βουνών από τους μεγαλονταμαρτζήδες, των υπουργείων από τους μεγαλοεργολάβους (έργων, ενημέρωσης, υγείας, παιδείας, πολιτισμού)... εκεί δηλαδή που λίγοι πονηροί θησαυρίζουν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το "όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα" σας θυμίζει τίποτα;

Καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι αυτός ο εύκολος δρόμος όπου σπέρνονται άνεμοι θα οδηγήσει στο θερισμό θυελλών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ήδη εκρηκτική βία από τη φτώχια και την ανέχεια που έχει συσσωρευτεί θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έχει όμως τη στρεβλή θεώρηση ότι θα πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και ο πολιτικός της αντίπαλος να χτυπηθεί και προληπτικά να έχει βαφτίσει κάθε αντίδραση στη βαρβαρότητα που εμπορεύεται, ως καταδικαστέα βία. Κατά το προσφιλές συνήθειο της Δεξιάς ουρλιάζει ζητώντας δηλώσεις μετανοίας, στο ρόλο του κλέφτη που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Το έργο το είδαμε και στα Χανιά πριν λίγα χρόνια. Τα χαμένα κονδύλια και οι επαναστατικές αναπτυξιακές ιδέες που, κατά την τότε πρυτανική Αρχή, εμπόδιζε η κατάληψη Παπαπέτρου κατέληξαν σε ακόμη ένα κτήριο-φάντασμα στο κέντρο της πόλης. Ευτυχώς που ο Δήμος μας έχει φροντίσει να έχει πληθώρα χώρων έκφρασης της νεολαίας...

Στα Χανιά έχουμε εμπεδώσει ένα παραδειγματικό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και πολυφωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θεωρεί σημαντική κατάκτηση και σκοπεύει να το υπερασπιστεί.

· Θα το υπερασπιστεί από αλλεργικούς στην πολυφωνία, που προτιμούν να βλέπουν μολότοφ και κρότου λάμψης αντί για δραστήριους πολίτες.

· Θα το υπερασπιστεί από αμετανόητους οι οποίοι αγνοούν την έννοια της αλληλεγγύης.

· Θα το υπερασπιστεί από αυτούς που στο όνομα της «νομιμότητας» και της «καθαρότητας» δε διστάζουν να συκοφαντούν με τα πιο βρόμικα μέσα κάθε ελεύθερη φωνή.

Όποιοι ονειρεύονται να γίνουν τσοπάνηδες σε ένα λαό προβάτων, ας το σκεφτούν διπλά".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News