default-image

"Συνολική επιτυχία των φορέων στο θέμα των τετράτροχων"

Ηράκλειο
"Συνολική επιτυχία των φορέων στο θέμα των τετράτροχων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσπάθεια για τον αυστηρότερο έλεγχο και περιορισμό της κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοποδηλάτων στην περιοχή των Μαλίων, που ξεκίνησε με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, επαγγελματιών του τουρισμού, της ομάδας δράσης Sarpidonista, του Γυναικείου Συλλόγου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαλίων, καθώς και κατοίκων της περιοχής, απέδωσε τελικά καρπούς, αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Με σειρά παρεμβάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία, με σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε συζητηθεί στις 30 Αυγούστου 2012, αλλά και με συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Ηρακλείου σε συνεννόηση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κάτοικους ανέδειξε την ανάγκη για αυστηρότερο έλεγχο και περιορισμό της κυκλοφορίας τετράτροχων μοτοποδηλάτων ("γουρούνες").

Στο άρθρο 34 του σ/ν που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Τουρισμού ρυθμίζονται «θέματα ενοικίασης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε.» και συγκεκριμένα προσδιορίζεται πλέον με τυπική διάταξη νόμου ότι η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε. μεταφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αίτημα το οποίο και κατατέθηκε επισήμως όταν αντιπροσωπία που αποτελούνταν από το δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων, κ. Νικηφόρο Λαμπρινό, το διευθυντή του σχολείου Μαλίων και εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιάννη Καλλιτσάκη και το δημοτικό σύμβουλο και τουριστικό επιχειρηματία κ. Μανόλη Αργυράκη συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, πράγμα το οποίο έπραξε.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος διότι καταγράφεται μια επιτυχία των τοπικών φορέων και των ενεργών πολιτών της περιοχής των Μαλίων. Δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που για χρόνια ταλαιπώρησε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News