default-image

Η ΔΕΗ τους ζητά να ξαναπληρώσουν το χαράτσι

Κρήτη
Η ΔΕΗ τους ζητά να ξαναπληρώσουν το χαράτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξοργισμένοι φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο πολίτες που διαμαρτύρονται για το μπέρδεμα στα τιμολόγια σχετικά με το χαράτσι.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η οικογένεια του κ. Στέφανου Καστρινάκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητείται - ενώ έχουν καταβάλλει, όπως λένε, το ποσό που τους είχε ζητηθεί - να ξαναπληρώσουν το χαράτσι, δηλαδή να ξαναβγάλουν από την τσέπη τους άλλα 250 ευρώ και να τα δώσουν. Άνεργος ο πατέρας, άνεργη η μητέρα, με ένα μωρό παιδί, αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, ώστε να μην κληθούν να ξαναπληρώσουν χρήματα που ήδη έχουν καταβάλει με θυσίες και κόπο, κάνοντας λόγο για λάθος της ΔΕΗ, το οποίο όμως κανείς, όπως λένε, δεν αναγνωρίζει.

«Είχαμε πληρώσει το χαράτσι λίγο καθυστερημένα και τώρα μας ξαναήρθε να το πληρώσουμε για δεύτερη φορά. Πού θα βρούμε το δίκιο μας κανείς δεν ξέρει», είπε αγανακτισμένος ο κ. Καστρινάκης.

Η οικογένεια αποτελεί μια από τις εκατοντάδες παρόμοιες ιστορίες που εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Το τελειωτικό όμως χτύπημα για τους πολίτες, που ήδη έχουν απελπιστεί με τα απανωτά χαράτσια, ήρθε με τις νέες αυξήσεις-"φωτιά" από 8,6% έως και 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αύξηση που ισχύει αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου, παραφουσκώνοντας επιπλέον τους λογαριασμούς, καθιστώντας έτσι αδύνατη την πληρωμή τους για την πλειονότητα των πολιτών, που ήδη στενάζει οικονομικά.

Θυμίζουμε ότι για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις του ρεύματος κυμαίνονται από 10% έως και 12%, γεγονός που αναμένεται να ισοπεδώσει επιχειρήσεις και αγρότες.

Της Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News