default-image

Βρετανία: Κρέας αλόγου σε μπιφτέκια που πωλούνταν σε σούπερ-μάρκετ

Κόσμος
Βρετανία: Κρέας αλόγου σε μπιφτέκια που πωλούνταν σε σούπερ-μάρκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρέας αλόγου βρήκαν σε μπιφτέκια που πωλούνταν σε σούπερ-μάρκετ στη Βρετανία, της γνωστής αλυσίδας Tesco, η οποία παραδέχτηκε αργά χθες το βράδυ ότι απέσυρε μία ποσότητα μπιφτεκιών από βοδινό κρέας, αφού σε ελέγχους βρέθηκαν δείγματα που περιείχαν γενετικό υλικό αλόγων.  Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ιρλανδικός ΕΦΕΤ, στα ράφια των σούπερ-μάρκετ αναγραφόταν ότι ήταν προϊόντα από βόειο κρέας, αλλά η ανάλυσή τους έδειξε ότι υπήρχε κρέας αλόγου μέχρι και κατά 29%.

Σε τρία διαφορετικά εργοστάσια παράχθηκαν και συσκευάστηκαν τα δείγματα που εξετάστηκαν, δύο στην Ιρλανδία και ένα στη Βρετανία και πωλούνταν τόσο σε υποκαταστήματα της ίδιας της αλυσίδας όσο και σε διάφορα άλλα καταστήματα λιανικής, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας. Έτσι, ο εντοπισμός άλλου κρέατος δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος ή ατύχημα, αν και δεν υπάρχει κάποια απειλή για τη δημόσια υγεία.

Τουλάχιστον πέντε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ιρλανδία όσο και στη Βρετανία, οι Tesco, Iceland, Dunnes Stores, Lidl και Aldi διέθεταν στους καταναλωτές το συγκεκριμένο προϊόν, όπως γράφει το BBC. Από τα 27 δείγματα τα 10 είχαν και κρέας αλόγου, ενώ τα 23 είχαν και χοιρινό. Το "ρεκόρ" προήλθε από ένα δείγμα στο οποίο το αλογίσιο κρέας έφτασε το 29% της συνολικής μάζας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News