default-image

Νέα λειτουργία στο Facebook

Επιστήμη
Νέα λειτουργία στο Facebook

Η πολυαναμενόμενη παρουσίαση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ το βράδυ της Τρίτης αφορούσε τελικά τη νέα λειτουργία αναζήτησης Graph Search, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν άλλα μέλη του Facebook, φωτογραφίες και άλλες αναρτήσεις που έχουν γίνει shared.

Δεν πρόκειται πάντως για μηχανή αναζήτησης που ψάχνει σε όλο το Διαδίκτυο.

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Facebook αδυνατούαν να αναζητήσουν νέους φίλους που ζουν σε συγκεκριμένο μέρος ή έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις. Με τη νέα λειτουργία «κοινωνικής» αναζήτησης, θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν μέλη που ζουν για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη και αγαπούν μια συγκεκριμένη ταινία.

Ο Ζάκερμπεργκ διαβεβαίωσε ότι η ιδιωτικότητα των χρηστών γίνεται σεβαστή. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αναζητούν μόνο περιεχόμενο στο οποίο τους έχει δοθεί το δικαίωμα πρόσβασης.

Το Graph Search, σχολιάζουν αναλυτές, είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση του Facebook μετά την (όχι και τόσο εντυπωσιακή) είσοδό του στο χρηματιστήριο το 2012.

Η παρουσίαση του Ζάκερμπεργκ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της εταιρείας στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, δεν επιβεβαίωσε τελικά τις φήμες για το λανσάρισμα ενός κινητού τηλεφώνου Facebook.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News