default-image

Δήλωση του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ στο προεδρείο της ΚΕΔΕ

Οικονομία
Δήλωση του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ στο προεδρείο της ΚΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας στις 15/1/2013 ως προεδρείο της ΚΕΔΕ, ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και τη Δημοκρατία μας», αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ σε δήλωση-απάντησή του προς το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

«Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων. Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών», συμπληρώνει.

Και καταλήγει: «Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημόσιων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων».

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ελέγχονται από το ΣΔΟΕ στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως τονίστηκε τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και στη συνέχεια από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, η ΚΕΔΕ και όλοι οι άνθρωποι που υπηρετούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης είναι «υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να δεχτούμε την απαξίωση και το διασυρμό των αιρετών, ιδιαίτερα από ανώνυμες καταγγελίες».

Ζητήθηκε λοιπόν από το γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλο, «άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων ώστε να λάμψει η αλήθεια, να σταματήσει η διαπόμπευση των αιρετών, να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, εάν υπάρχουν, και να αποκατασταθεί το κύρος της Αυτοδιοίκησης».

Σημειωτέον ότι η ΚΕΔΕ εντός των ημερών για το ίδιο θέμα θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News