default-image

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων σε 4.181 οικογένειες πολυτέκνων

Ηράκλειο
Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων σε 4.181 οικογένειες πολυτέκνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων παραδόθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου  στο Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τη διανομή τους στους δικαιούχους-μέλη του που αριθμούν περί τις 4.181 οικογένειες, στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας "Δωρεάν Διανομή Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης"μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η παράδοση έγινε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προεδρείου του Συλλόγου Πολυτέκνων, αλλά και στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, που είχε αναλάβει τον έλεγχο και την διεκπεραίωση της διανομής των τροφίμων στους φορείς υλοποίησης του προγράμματος, που ανέρχονται συνολικά σε 23 για το Ηράκλειο.

Του Συλλόγου Πολυτέκνων προηγήθηκαν οι άλλοι φορείς υλοποίησης του προγράμματος, μεταξύ των οποίων Μητροπόλεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα, εθελοντικές οργανώσεις, ορεινοί μειονεκτικοί δήμοι, Σύλλογοι ΑμΕΑ, Σύλλογος Τριτέκνων κ.ά.

Λόγω μεγέθους ο Σύλλογος Πολυτέκνων πήρε για τα μέλη του τη "μερίδα του λέοντος" των τροφίμων, που σε κιλά μεταφράζεται: ζυμαρικά 43.084, ρύζι 62.966, φέτα ΠΟΠ 11.664, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 8.411 και λάδι 18.617 λίτρα.

Στη δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου επεσήμανε ότι «η αρμόδια διεύθυνση της Π.Ε. Ηρακλείου στο πλαίσιο της εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο και διαχειρίζεται για λογαριασμό του υπουργείου, με απόλυτο διαφανή τρόπο σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου διένειμε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε τα τρόφιμα στους δικαιούχους προσκομίζοντας ο καθένας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Με ανάλογο τρόπο γίνεται η διανομή τροφίμων και από άλλους φορείς οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και τα δικαιώματα παρακολουθούν και διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματος».    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News