default-image

Αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί

Ελλάδα
Αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς την επόμενη εβδομάδα δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στους φορείς για διαβούλευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", μέχρι τις 10 Μαρτίου το διάταγμα θα είναι έτοιμο για να αποσταλεί προς υπογραφή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για την αξιολόγηση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κάθε ένα ή δύο χρόνια από το διευθυντή του σχολείου ως προς το υπηρεσιακό τους έργο και κάθε τέσσερα χρόνια για το παιδαγωγικό/διδακτικό τους έργο από σχολικό σύμβουλο.

Δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν έναν ατομικό φάκελο αξιολόγησης, στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι δράσεις τους. Σε αυτόν το φάκελο θα μπορεί να συμπληρώνει και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός τις δραστηριότητές του που θεωρεί άξιες αναφοράς.

Οι εκπαιδευτικοί που δε θα έχουν θετική αξιολόγηση θα περνούν από επιμορφωτικά προγράμματα και στη συνέχεια θα επαναξιολογούνται, αλλά δε θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η αξιολόγηση δε θα έχει χαρακτήρα τιμωρίας. Από την πλευρά τους, δάσκαλοι και καθηγητές θεωρούν πως πρόκειται για το μέσο για την έξοδό τους από τις σχολικές αίθουσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News