default-image

Γάμος αλά ελληνικά στη Νέα Υόρκη

Γάμος αλά ελληνικά στη Νέα Υόρκη

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν η Ειρήνη Αγγελάκη, μονάκριβη κόρη του καταξιωμένου επιχειρηματία συμπατριώτη μας, Γιώργου Αγγελάκη και ο εκλεκτός της καρδιάς της Γιώργος Πονηρός, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, παρουσία δεκάδων συγγενών και φίλων.  

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος βοηθούμενος από τον Επίσκοπο Ολυμπου κ. Άνθιμο, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, τον ιερέα της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, π. Παύλο Παλεστίδη, και τον ιερέα Δημήτριο Παύλου, ξάδελφο του γαμπρού. Κουμπάρα ήταν η μικρότερη αδελφή του γαμπρού, Αννα Πονηρού.  

Στο τέλος του μυστηρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχήθηκε στους νεόνυμφους και τους προσέφερε ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας, ενώ συνεχάρη τους γονείς τους, Γιώργο και Κατερίνα Αγγελάκη και Γιάννη και Μαρία Πονηρού.

Τη νύφη που έλαμπε μέσα στο ολόλευκο νυφικό της συνόδευσε στο ναό ο πατέρας της Γιώργος, ο οποίος και την παρέδωσε στο γαμπρό συγκινημένος και λέγοντάς του να την προσέχει.

Την τελετή ομόρφυναν ακόμη περισσότερο με την παρουσία τους τα πέντε παρανυφάκια και οι τρεις μικροί παράγαμπροι, ανάμεσά τους τα ανίψια της νύφης Κατερίνα, Αναστασία και Γιώργος Αγγελάκης, παιδιά του αδελφού της Αντώνη και της Αννας Αγγελάκη.  

Μετά το γαμήλιο μυστήριο ακολούθησε δεξίωση στο πολυτελές Sandcastle, των Κρητικών Νίκου και Γιώργου Μπουλταδάκη και γλέντι μέχρι πρωίας με την ορχήστρα του ιδιαίτερα αγαπητού καλλιτέχνη, Γιάννη Παπαστεφάνου, τον οποίο συνόδευε στην πίστα η δημοφιλής Ρούλα Βάσσου.

Οι πεντακόσιοι και πλέον καλεσμένοι, συγγενείς και φίλοι, πολλοί από τους οποίους ήρθαν από την Κρήτη ειδικά για τον γάμο, ευχήθηκαν στους νεόνυμφους «βίο ανθόσπαρτο» και κάθε ευτυχία στο ξεκίνημα της κοινής τους ζωής. Ανάμεσά τους ήταν ο Κρητικός εφοπλιστής, Γιώργος Περογιαννάκης με τη σύζυγό του Λίλια, οι γνωστοί ομογενείς επιχειρηματίες, Λάζαρος και Ειρήνη Χοτζόγλου, Στάθης και Ματίνα Βαλιώτη, Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή, Χρήστος Σπυρόπουλος, Γιάννης και Κατίνα Μαυρίκη, Γιώργος Κατσίχτης, Λεωνίδας Καπνισάκης, Πέτρος Πανταζής, Γιώργος και Εφη Χαβάκη.

Το νεόνυμφο ζευγάρι έχει ήδη αναχωρήσει για το ταξίδι του μέλιτος στην Χαβάη.

Η Ειρήνη Αγγελάκη είναι δικηγόρος και υπηρετεί ως βοηθός εισαγγελέα στην κομητεία του Νάσο (Nassau County) και ο Γιώργος Πονηρός, με καταγωγή από τη Χίο και τη Λακωνία, είναι διευθυντής Κατασκευών στην εταιρία Pink Stone Capital Group.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News