default-image

Με άδεια χέρια για τη ΔΟΥ Μεσαράς

Κρήτη
Με άδεια χέρια για τη ΔΟΥ Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με άδεια χέρια έφυγαν πριν από λίγο από το υοπυργείο Οικονομικών που είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Μυαργάνη οι φορείς της Μεσαράς, μαζί με τους δημάρχους Φαιστού και Γόρτυνας. Το αντικείμενο συζήτησης ήταν το βέτο που ασκούν οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι των περιοχών για διατήρηση της εφορίας Μεσαράς.

Τόσο ο  υφυπουργός ο κ. Μυαραγάνης όσο και ο σύμβουλος του υπουργηού  κ. Χαρμούσης  ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα παραμονής της ΔΟΥ σε καμία περίπτωση και ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν ανά την ελλάδα με οικονομικά κριτήρια.

 Δήμαρχοι και φορείς συνέχισαν λοιπόν τη συνάντηση με συζήτηση επί της ουσίας για τα  κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων που θα έπρεπε ήδη να έχουν "στηθεί" για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις περιοχές που κλείνουν ΔΟΥ.

Ο κ. Μαυργάνης είπε ότι θα δημιουργηθιούν 2 ένα στο Τυμπάκι και ένα στις Μοίρες κάτι που η Δήμαρχος Φαιστού τόνισε ότι θα ζητήσει να γίνει άμεσα, αφού τίποτα ακόμη δεν έχει προβλεφθεί.

Εκτίμηση πάντως του υφυπουργού ήταν ότι αυτά τα Κέντρα θα εξυπηρετούν τις ανάγκες σε ένα ποσοστό 80-85% των αρμοδιοτήτων.

Αύριο το πρωί σε σύσκεψη που θα γίνει στην περιοχή παρουσία φορεών και πολιτών θα υπάρξει απόφαση και για το μέλλον  των κινητοποιήσεων αφού υπενθυμίζεται ότι και σήμερα η εφορία Μεσαράς  τελούσε υπό κατάληψη από κατοίκους και φορείς που αντιδρούν στο λουκέτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News