default-image

Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας που "παρακολουθούσε" τον Καμμένο

Ελλάδα
Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας που "παρακολουθούσε" τον Καμμένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 45χρονος αρχιφύλακας που συνελήφθη τη Δευτέρα επειδή «παρακολουθούσε» τον πρόεδρο  των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε βάρος ενός 50χρονου επιχειρηματία για ηθική αυτουργία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, χθες το πρωί, αστυνομικοί της συνοδευτικής ασφάλειας του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους θεώρησαν ύποπτη μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και αφού την ακινητοποίησαν διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν ο 45χρονος αρχιφύλακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο αρχιφύλακας εργαζόταν για λογαριασμό του 50χρονου επιχειρηματία, έχοντας αναλάβει την παρακολούθηση προσώπου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού, μεταξύ άλλων, μία βιντεοκάμερα, δύο μαγνητόφωνα «δημοσιογραφικού» τύπου, επτά ψηφιακοί και οπτικοακουστικοί δίσκοι και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Ο αρχιφύλακας και ο επιχειρηματίας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο αρχιφύλακας κατηγορείται επιπλέον για κατοχή κυνηγετικού όπλου χωρίς την απαιτούμενη άδεια και για άσκηση επαγγέλματος παρά την ιδιότητά του.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News