default-image

Visual concert: Harp, helix, hang

Πολιτισμός
Visual concert: Harp, helix, hang

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία μοναδικά μουσικά όργανα, τα οποία συνδυάζουν παλμούς και ταλαντώσεις, θα σας μεταφέρουν σε ένα καθηλωτικό οπτικοαουστικό ταξίδι.

Το πιο γνωστό από τα τρία, η άρπα, δε χρειάζεται καμία εισαγωγή. Η άρπα είναι ένα από τα πιο παλιά όργανα το οποίο έχει παιχτεί από όλους τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Το hang αντιθέτως είναι ένα πολύ νέο μουσικό όργανο που αναπτύχθηκε το 2000 στην Ελβετία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σπάνια και περιζήτητα όργανα. Ο έλικας είναι ένα νέο και πειραματικό όργανο εικόνας και ήχου, το οποίο αναπτύχθηκε το 2012 στην Κρήτη και στην Αυστρία από τη Michela Pelusio.

Ο ασυνήθιστος συνδυασμός αυτών των τριών μουσικών οργάνων δίνει μια μοναδική και ανηχογράφητη οπτικοακουστική εμπειρία. Οι συναυλίες αυτού του τρίο είναι μουσικά πειράματα, όπου το κοινό έχει την εμπειρία ενός στοχαστικού και οπτικού ταξιδιού. Επίσης αντλείται έμπνευση από την πυθαγόρεια αρμονία των σφαιρών, των αρμονικών ταλαντώσεων, κυμάτων και δονήσεων.

Η Martina Stock είναι μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνις από την Αυστρία. Η Michela Pelusio είναι καλλιτέχνις από την Ιταλία που ασχολείται με καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις. Ο Christian Schratt είναι μουσικός και γραφίστας από τη Γερμανία.

Η Martina Stock και ο Christian Schratt παίζουν μαζί από το 2010, με την ονομασία Ciference Symphony. Οι συναυλίες της Ciference Symphony λαμβάνουν χώρο σε κτίρια που παράγουν μία φυσική ηχητική εμπειρία, όπως υπόγειους χώρους στάθμευσης, κτίρια εργοστασίων, εκκλησίες και αίθουσες συναυλιών. 

Η Michela Pelusio ανέπτυξε τον έλικα το 2012 στην Κρήτη και την Αυστρία. Η Michela δημιούργησε μία καθηλωτική εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το χώρο, το φως, την ύλη και τον ήχο. Η έρευνά της περιλαμβάνει την εξερεύνηση της ανθρώπινης αντίληψης, την αίσθηση του τόπου, τη φύση και τον πολιτισμό, την τέχνη και την επιστήμη. 

Το 2012 η Martina, η Michela και ο Christian ενέταξαν για πρώτη φορά σε μια συναυλία το hang, τον έλικα, και την άρπα, στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ Schmiede 2012 στην Αυστρία.

Cine Studio live - Λεωφόρος Ικάρου και Ηροδότου, Αλικαρνασσός

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Doors open: 20:30

Πληροφορίες στο 2810/823.813

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News