default-image

Συνάντηση Αρναουτάκη-Κουράκη για το ΕΣΠΑ

Κρήτη
Συνάντηση Αρναουτάκη-Κουράκη για το ΕΣΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ σε υποδομές, παρεμβάσεις αλλά και θέματα αστικού και αγροτικού χώρου συζητήθηκαν στη συνάντηση Σταύρου Αρναουτάκη-Γιάννη Κουράκη στην Περιφέρεια.

Στις δηλώσεις του, ο Σταύρος Αρναουτάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Συζητήσαμε για μια σειρά θεμάτων όπως είναι τα αστικά ολοκληρωμένα, τα αγροτικά ολοκληρωμένα, τα θέματα του περιβάλλοντος, όπως επίσης και θέματα που είναι για την αγροτική ανάπτυξη και είναι στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για ένα αρδευτικό δίκτυο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.600.000, που πρέπει να δημοπρατηθεί. Όλα αυτά πρέπει να τρέξουν γρήγορα για να μπορέσουμε πραγματικά να έχουμε και προσθετικούς πόρους από άλλες πηγές χρηματοδότησης».

Από την πλευρά του ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη, που είναι η πρώτη στο 2013. Αναφερόμενος στα αστικά θέματα του Ηρακλείου πρόσθεσε ότι προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό. «Εκκρεμεί τις επόμενες μέρες, και εφόσον είμαστε έτοιμοι, η ένταξη και της Δικαιοσύνης και οι δρόμοι στο Ηράκλειο μέσα, καθώς επίσης και ο εξοπλισμός της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το κτήριο αυτό θα παραδοθεί το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο και θα είναι πλήρως ανακατασκευασμένο. Επίσης περιμένουμε την έγκριση δημοπράτησης που θα μας δοθεί τις επόμενες μέρες για την Πλαστήρα, τους δρόμους πέριξ του Πολιτιστικού - είναι στα Αστικά Ολοκληρωμένα του Ηρακλείου - καθώς και το αστικό της Αλικαρνασσού, τα γνωστά "Θαλασσινά", και το Πολιτιστικό Κέντρο της Αλικαρνασσού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News