default-image

"Το πολιτικό σύστημα μπορεί να βάλει φραγμό στη βία"

Ελλάδα
"Το πολιτικό σύστημα μπορεί να βάλει φραγμό στη βία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Μαρία Δαμανάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Η ευρωπαία επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να βάλει φραγμό στη βία και να εξασφαλίσει συνθήκες ομαλού και γόνιμου πολιτικού διαλόγου. Αναφέρθηκε επίσης στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους της Ε.Ε. και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση του νέου μνημονίου.

Η Επίτροπος υπογράμμισε, αμέσως μετά, ότι «το κλίμα στην Ευρώπη είναι καλύτερο για την Ελλάδα, γιατί αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» προσθέτοντας: «Τώρα, είναι η ώρα της Ελλάδας», εκτίμησε η Επίτροπος, καθώς, όπως είπε,  οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να εκπονήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή την πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας, για μια σοβαρή  δημόσια διοίκηση, για τη φορολογική αποτελεσματικότητα, για το τραπεζικό σύστημα.

«Αυτά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα περιμένουμε από τους δανειστές και για να γίνουν πραγματικότητα, χρειαζόμαστε χρόνο και ηρεμία και τη συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων, στο βαθμό που τους αναλογεί. Γι' αυτό, ο δημόσιος διάλογος θα πρέπει να βάλει φραγμό στη βία», κατέληξε η κ. Δαμανάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News