default-image

Επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της Ν.Δ.

Ελλάδα
Επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε στις 3 ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστα άτομα πλησίασαν το κτήριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει βρει εννέα κάλυκες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μία από τις 9 σφαίρες τρύπησε το τζάμι στο γραφείο του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού και στη συνέχεια εξοστρακίστηκε σε δύο τοίχους. «Ζούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Απευθύνω έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε καλή και κακή πολιτική βία. Δεν υπάρχει κατανοητή βία», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση πάντως αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στο Παλαιό Φάληρο - στην οδό Φλέμινγκ και Σωκράτους - και από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και "χτενίζει" την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει κάλυκες του όπλου, ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση. 

Εντωμεταξύ, ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 λέγοντας ότι πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει με τον πλέον απόλυτο τρόπο τα επεισόδια που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα αντί να πυροδοτεί την ένταση με τις δηλώσεις των στελεχών του. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News